• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Ο ιβηρικός λύγκας, το πλέον απειλούμενο αιλουροειδές του κόσμου, ίσως απομακρύνεται ένα βήμα από το χείλος της εξαφάνισης χάρη σε μια Ισπανίδα που άφησε στη διαθήκη της τρία εκατομμύρια δολάρια για τη σωτηρία του.

Όπως αναφέρει την Τρίτη το Γαλλικό Πρακτορείο, η θανούσα άφησε συνολικά 9 εκατ. ευρώ σε οργανώσεις για την προστασία των ζώων, από τα οποία τα 3 εκατ. θα διατεθούν για τον ιβηρικό λύγκα (Lynx pardinus), ο οποίος ανήκει σε διαφορετικό είδος από τον ευρασιατικό λύγκα (Lynx lynx).

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, η γυναίκα πέθανε τον Οκτώβριο του 2008 σε ηλικία 60 ετών, ωστόσο το όνομά της δεν γνωστοποιήθηκε.

Περίπου 200 ιβηριανοί λύγκες εκτιμάται ότι απομένουν στη φύση, οι περισσότεροι σε προστατευόμενες περιοχές της Ισπανίας. Συγκριτικά, στις αρχές του 20ού αιώνα ο πληθυσμός τους στην Ισπανία και την Πορτογαλία εκτιμάται ότι αριθμούσε 100.000 άτομα.

Η παρακμή του λύγκα οφείλεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα αλλά και σε ασθένειες που αποδεκάτισαν τα άγρια κουνέλια, τα οποία αποτελούν βασική πηγή τροφής του.

Το πιτσιλωτό αιλουροειδές με τις χαρακτηριστικές «φούντες» στις άκρες των αφτιών του περιλαμβάνεται στη λίστα της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) με τα κρισίμως απειλούμενα είδη.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου