• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Άντε βγάλε συμπέρασμα…

Με το περίεργο, αργό βάδισμά τους, οι ελέφαντες που κινούνται με γρήγορη ταχύτητα δεν είναι κι από τα πιο χαριτωμένα ζώα στον πλανήτη - αλήθεια όμως περπατούν ή τρέχουν; Τώρα οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έχουν βρει την απάντηση. Μελέτη Ιταλών, Βέλγων και Ταϊλανδέζων ερευνητών επιβεβαιώνει ότι τα κάνουν και τα δύο παράλληλα! Παρατηρώντας τους ελέφαντες να κινούνται σε δρόμο «υψηλής τεχνολογίας», η ομάδα βρήκε ότι τα βαριά τετράποδα τρέχουν με τα μπροστινά τους πόδια και ...περπατούν με τα πίσω!

Παλαιότερη έρευνα είχε δείξει ότι οι ελέφαντες παρουσιάζουν ένα περίεργο βηματισμό - εν μέρει βάδισμα κι εν μέρει τρέξιμο- όταν ταξιδεύουν με ταχύτητα. Ωστόσο, η ερευνητική ομάδα κατάφερε να διερευνήσει το περίεργο βάδισμά τους περισσότερο, χρησιμοποιώντας έναν δρόμο που μπορούσαν μέσω αυτού να μετρήσουν επακριβώς τις δυνάμεις που ασκούνταν σε κάθε βηματισμό. Ο καθηγητής Norman Heglund, του Καθολικού Πανεπιστημίου του «Louvain» στο Βέλγιο, είπε στο BBC: «Έπρεπε να χτίσουμε τις πλάκες- δεν μπορείς να πας στο κατάστημα υλικών της γειτονιάς σου και να πάρεις αντίστοιχες πλάκες σε μέγεθος ελέφαντα!»

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Experimental Biology».

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου