• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί σε εκτροφείο ζώων λίγα χιλιόμετρα έξω από τις Σέρρες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Σε κλουβιά ανάμεσα σε λάσπες και ακαθαρσίες στοιβάζονται νηστικά και άρρωστα, δεκάδες σκυλιά, με νεκρά κουτάβια γύρω τους και συμβιώνουν με γουρούνια, χήνες, κότες και κοκόρια.

Τα μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών έκαναν καταγγελία και έγγραφη αναφορά στον εισαγγελέα, καθώς προκαλούν σοκ οι εικόνες φρίκης που υπάρχουν.

Με προφορική εντολή του εισαγγελέα ο Φιλοζωικός Όμιλος, απέκτησε προσωρινά την επιμέλεια των σκύλων.

Η αντιπρόεδρος του Ομίλου, Μαίρη Ματσικοπούλου, δήλωσε στην εφημερίδα ότι «Η κατάσταση είναι άθλια. Δεν μπορεί τον 21ο αιώνα να υπάρχουν τέτοιοι χώροι. Πρόκειται για εγκληματική αμέλεια ανθρώπων που δεν αγαπούν τα ζώα, αλλά και της πολιτείας που είναι ανύπαρκτη και της νομοθεσίας που μένει μόνο στα χαρτιά».

Τα μέλη του Φιλοζωικού πριν από λίγο καιρό, βρήκαν από ιδιώτη ένα χωράφι, στο περιφερειακό δρόμο των Σερρών, για να στήσουν ένα καταφύγιο για αδέσποτα ζώα.

Τις ημέρες που έκαναν εργασίες για να περιφράξουν και να διαμορφώσουν το χώρο, άκουγαν έντονα γαβγίσματα και όταν πλησίασαν να δουν, βρέθηκαν μπροστά σε ένα χώρο όπου αντίκρισαν εικόνες φρίκης!

Απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης για δεκάδες ζώα, που ζουν μέσα σε ένα δυσώδες περιβάλλον.

Τα μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου, έκαναν προσπάθειες να έρθουν σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του χώρου, ο οποίος απουσιάζει εκτός Σερρών και οι συγγενείς του ήταν επιθετικοί απέναντι τους.

«Προσπαθούμε με πολύ κόπο να προσεγγίσουμε τον χώρο και να πετάξουμε κροκέτες για να φάνε, αλλά είναι δύσκολο να φτάσει κανείς από τις ακαθαρσίες και τις λάσπες», επισήμανε η κ. Ματσικοπούλου.

Οι αστυνομικοί που πήγαν στο εκτροφείο, κατέγραψαν τουλάχιστον 45 σκυλιά να ζουν μέσα σε απαράδεκτες συνθήκες, ενώ αναμένεται η έγγραφη παραγγελία του εισαγγελέα για την τύχη της υπόθεσης.

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

ΟΧΙΑ είπε...

Αει στο διάολο, κτήνη. Έλεος πια!

Δημοσίευση σχολίου