• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Με πλειοψηφία 70% σε ένα μάλλον ανορθόδοξο δημοψήφισμα, οι Ελβετοί απέρριψαν το σχέδιο που θα υποχρέωνε την Πολιτεία να διορίζει συνηγόρους για την εκπροσώπηση των ζώων στα δικαστήρια.

Οι οργανώσεις που είχαν καταθέσει την πρόταση υποστηρίζουν ότι πολλά περιστατικά κακομεταχείρισης μένουν ατιμώρητα, ωστόσο οι επικριτές του σχεδίου επισήμαναν ότι οι ελβετικοί νόμοι για την προστασία των ζώων είναι ήδη από τους αυστηρότερους στον κόσμο και οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να πληρώνουν επιπλέον δικηγόρους.

Κατά της πρότασης είχε ταχθεί η κυβέρνηση αλλά και οργανώσεις κτηνοτρόφων. Στις κάλπες προσήλθε το 45% των Ελβετών ψηφοφόρων, από τους οποίους το 70,5% είπε «όχι» και το 29,5% «ναι».

Η πρόταση που υποβλήθηκε σε δημοψήφισμα θα επέκτεινε σε όλα τα καντόνια της Ελβετίας το σύστημα που εφαρμόζει η Ζυρίχη από το 1992. Εκεί υπάρχει ήδη ένας δικηγόρος των ζώων, ο Αντουάν Γκέτσελ, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι δημόσιοι κατήγοροι συχνά δεν είναι σωστά ενημερωμένοι για τα δικαιώματα των ζώων και αποφεύγουν τέτοιες υποθέσεις.

Οι νόμοι για την κακομεταχείριση των ζώων ενισχύθηκαν στην Ελβετία πριν από δύο χρόνια και είναι πλέον από τους αυστηρότερους του κόσμου. Η νομοθεσία, έκτασης 160 σελίδων, μεταξύ άλλων προβλέπει ότι τα κοινωνικά ζώα όπως τα γουρούνια, τα χρυσόψαρα και τα παπαγαλάκια απαγορεύεται να ζουν χωρίς παρέα.

Επίσης, οι αγελάδες και τα άλογα πρέπει να μπορούν να ασκούνται σε εξωτερικούς χώρους, τα χάμστερ πρέπει να ζουν σε χώρους με έκταση τουλάχιστον 0,15 τετραγωνικά μέτρα και τα αφρικανικά βατράχια Xenopus laevis πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασία 18-22 βαθμών Κελσίου.

Οι ιδιοκτήτες σκύλων, τέλος, πρέπει υποχρεωτικά να παρακολουθούν μαθήματα για το πώς να φροντίζουν τα κατοικίδιά τους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου