• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Εξαφανίζεται το δάσος της Απολλωνίας !


Ένα από τα τελευταία παραλίμνια δάση της Ευρώπης, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, το δάσος της Απολλωνίας, νότια της Βόλβης, κινδυνεύει να εξαφανιστεί.

Εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης, έχουν παραμείνει μόλις 150 στρέμματα δάσους, ενώ παλαιότερα αυτό εκτεινόταν σε 3.000 στρέμματα. Ένα μεγάλο τμήμα του δάσους καταστράφηκε την περίοδο 1945- 1996 προς όφελος των καλλιεργειών, χωρίς ωστόσο να εξαφανιστεί το ανώτερο και αρχαιότερο τμήμα του. Σύμφωνα με μελέτη του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας, η έκτασή του υποδιπλασιάστηκε από το 1945 μέχρι σήμερα, ενώ οι επεμβάσεις στην κοίτη του ρέματος συνετέλεσαν στην υποβάθμιση των οικοτόπων.

Το δάσος αποτελεί τη μοναδική ελληνική περιοχή που φιλοξενεί μεικτές αποικίες γκρίζων ερωδιών και λευκό- πελαργών, ενώ η πλούσια βλάστηση του περιλαμβάνει φυτά, όπως σκλήθρα, πλατάνια, ασημόλευκες, ιτιές και λυγαριές.

Κύρια αίτια της υποβάθμισης του οικολογικού αυτού παραδείσου είναι, σύμφωνα με την έρευνα, η παράνομη βοσκή προβάτων, η κοπή ξύλων που χρησιμοποιούνται ως «καυσόξυλα», καθώς και οι εμπρησμοί σε διάφορα σημεία του δάσους, προκειμένου να ανοιχθούν μονοπάτια.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου