• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Σμήνη ακρίδων που εμφανίστηκαν μετά τις πρόσφατες πλημμύρες καταστρέφουν τις καλλιέργειες της ανατολικής Αυστραλίας σε μια έκταση σχεδόν τέσσερις φορές μεγαλύτερη από αυτή της Ελλάδας.

Τα καταστροφικά σμήνη έχουν εξαπλωθεί από το Κουίνσλαντ μέχρι τη Μελβούρνη και την Αδελαΐδα, σε μια έκταση 500.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ανακοίνωσε η ειδική επιτροπή που αντιμετωπίζει τις επιδρομές ακρίδων.

Ορισμένα μεμονωμένα σμήνη εξαπλώνονται σε επιφάνεια 300 τετραγωνικών χιλιομέτρων με πυκνότητα δέκα ακρίδων ανά τετραγωνικό μέτρο, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της επιτροπής.

«Ένας αγρότης έμεινε με 400 εκτάρια [4.000 στρέμματα] γης που πρέπει να σπαρθούν από την αρχή» δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση ο αγρονόμος Γράαμ Φάλκονερ.

Οι ειδικοί εκτιμούν μάλιστα ότι νέα, ακόμα μεγαλύτερα σμήνη θα μπορούσαν να κάνουν την εμφάνισή τους το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, όταν εκκολαφθούν τα αβγά της τρέχουσας γενιάς.

Το θετικό είναι ότι τα λιβάδια της περιοχής, τα οποία ξαναζωντάνεψαν από τις πλημμύρες έπειτα από μια δεκαετία ξηρασίας, προσφέρουν αρκετή τροφή στα έντομα και περιορίζουν έτσι τις καταστροφές στις καλλιέργειες δημητριακών.

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Κάτι μου θυμίζουν..
Το χρώμα με μπερδεύει

"Το σνάκ - Μπόουλ ούτε που του δώσαμε σημασία.."
Τα σέβη μας

Δημοσίευση σχολίου