• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Παράξενα είδη ζώων...

Ένας βάτραχος χωρίς πνευμόνια, ένα φίδι με τα χρώματα της φωτιάς και ένας γυμνοσάλιαγκας που εξαπολύει βελάκια αγάπης, είναι ανάμεσα στα 123 νέα είδη ζώων που έχουν βρεθεί στο Βόρνεο από το 2007 στο πλαίσιο των επιχειρήσεων διατήρησης ενός από τα αρχαιότερα τροπικά δάση του κόσμου. Η έκθεση του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) σχετικά με τις ανακαλύψεις νέων ειδών ζώων απευθύνει επίσης έκκληση για την προστασία των απειλούμενων ειδών και του τροπικού δάσους στο Βόρνεο, το νησί της θάλασσας της Νότιας Κίνας, που είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί του κόσμου και ανήκει στη Μαλαισία, την Ινδονησία και το Μπρουνέι.

“Η πρόκληση είναι να εξασφαλίσουμε ότι τα πολύτιμα τοπία θα παραμείνουν ανέπαφα για τις μελλοντικές γενιές", αναφέρεται στην έκθεση που δημοσιεύεται την Πέμπτη.

Η αναζήτηση για νέα είδη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου “Kαρδιά του Βόρνεο”, που ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2007 και υποστηρίζεται από τη WWF και τις τρεις χώρες που μοιράζονται το νησί.

Στόχος είναι η διατήρηση των 220.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων του τροπικού δάσους, που περιγράφεται από τον Δαρβίνο ως “ένα μεγάλο καταπράσινο θερμοκήπιο φτιαγμένο από τη φύση για τον εαυτό της".

Οι ερευνητές επισκέπτονται το Βόρνεο εδώ και αιώνες αλλά μεγάλες εκτάσεις του δάσους του, δεν έχουν ακόμη εξερευνηθεί, σύμφωνα με τον Άνταμ Τομάσεκ, επικεφαλής της “Καρδιάς του Βόρνεο”. Στις ανακαλύψεις των επιστημόνων περιλαμβάνονται το πιο μακρύ φάσμα (είδος εντόμου) στα 56,7 εκατοστά, ένα φίδι με χρώματα σαν φλόγες, ένας βάτραχος που πετάει και αλλάζει το χρώμα του δέρματος και των ματιών του. Συνολικά 67 φυτά, 29 ασπόνδυλα, 17 ψάρια, 5 βατράχια, 3 φίδια, 2 σαύρες και ένα ολοκαίνουριο είδος πτηνού ανακαλύφθηκαν.

Το Βόρνεο είναι γνωστό για τα τερατώδη έντομά του, μεταξύ των οποίων και μια γιγαντιαία κατσαρίδα, μήκους 10 εκατοστών.

Μεταξύ των νέων ειδών που ανακαλύφθηκαν ξεχωρίζουν:

Ένα φίδι που έχει φωτεινούς και έντονους χρωματισμούς σε σχήματα φλόγας σε όλο του το σώμα, που εναλλάσσονται από πορτοκαλί και κόκκινο σε πράσινο, καφέ και μπλε. Όταν νιώθει να απειλείται, οι «φλόγες» στον αυχένα του, μετατρέπονται σε έντονο πορτοκαλί. Ένας βάτραχος που αναπνέει από το δέρμα του επειδή δεν έχει πνευμόνια, πράγμα που τον κάνει να φαίνεται επίπεδος. Αυτό το αεροδυναμικό του σχήμα, του επιτρέπει να κινείται γρήγορα σε χειμάρρους. Παρότι το είδος βρέθηκε το 1978, οι επιστήμονες τώρα ανακάλυψαν ότι δεν έχει πνευμόνια.

Ένας γυμνοσάλιαγκας που ζει σε μεγάλο υψόμετρο του βουνού Kinabalu έχει ουρά τρεις φορές το μήκος του κεφαλιού του. Κατά τη διάρκεια της ερωτοτροπίας, εξαπολύει βελάκια αγάπης από ανθρακικό ασβέστιο, ώστε να δώσει μια ορμόνη στο σύντροφό του. Όταν ξεκουράζεται, ο γυμνοσάλιαγκας τυλίγει τη μακριά ουρά του, γύρω από το σώμα του.


1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΕΙΔΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΑ ΚΑΘΟΛΟΥ.
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

Δημοσίευση σχολίου