• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Φάλαινα ζωγράφος και ανθρώπινες αηδίες…

Την καριέρα του... ζωγράφου ακολουθεί μία φάλαινα Μπελούγκα που βρίσκεται σε κινεζικό ενυδρείο.

Οι υπεύθυνοι του Qingdao Polar Ocean World τονίζουν ότι η φάλαινα ανακάλυψε το ταλέντο της όταν ένας επισκέπτης ξέχασε στο ενυδρείο μερικά πινέλα. Όπως λένε, μόλις τα είδε, τα πήρε με το στόμα της και άρχισε να παίζει.


Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν εύκολα. Οι εκπαιδευτές της φάλαινας την προμηθεύουν με χαρτί και χρώματα και εκείνη βάζει το ταλέντο και την έμπνευση.


Ο εκπαιδευτής της φάλαινας, που είναι αρσενική και ονομάζεται Ξιάο Κιάνγκ, τονίζει ότι το αγαπημένο της χρώμα είναι το μπλε και προτιμά να ζωγραφίζει θέματα σχετικά με τη θάλασσα. Επίσης, λέει ότι οι φιγούρες που ζωγραφίζει μοιάζουν με φάλαινες.


Ακόμα, τονίζει ότι ο Ξιάο Κιάνγκ θεωρεί τη ζωγραφική παιχνίδι και μερικές φορές, εσκεμμένα, αντί για το χαρτί, ζωγραφίζει τους εκπαιδευτές της!


Η ταλαντούχα φάλαινα έχει πολλούς θαυμαστές, που έχουν πληρώσει αρκετές εκατοντάδες δολάρια για να αγοράσουν τα έργα της.


Οι ειδικοί λένε ότι οι φάλαινες Μπελούγκα έχουν γύρω από το στόμα τους περισσότερο μαλακό ιστό, από ότι οι άλλες φάλαινες, για αυτό μπορεί να κρατάει τα πινέλα.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου