• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Είναι από τις ελάχιστες, αν όχι από τις μοναδικές φορές, που η φύση στέκεται εμπόδιο στην ανθρώπινη παρέμβαση. Η κατασκευή ενός από τους μεγαλύτερους ιππόδρομους της Βικτώριας, η ανέγερση του οποίου είχε υπολογιστεί σε 40 εκατομμύρια δολάρια, σταματά χάρη σε τρία μικροσκοπικά βατραχάκια!

Τα σχέδια για τον νέο ιππόδρομο είχαν βγει και όλα ήταν έτοιμα για να αρχίσουν τα έργα, μέχρι που η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Προστασίας του Περιβάλλοντος, στη σχετική επιτόπια οικολογική εξέταση του συγκεκριμένου χώρου, ανακάλυψε ότι τον χρησιμοποιούν και τα συγκεκριμένα ερπετά, το είδος των οποίων έχει χαρακτηρισθεί «υπό εξαφάνιση».


Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη μπορεί να εκδοθεί η σχετική άδεια κατασκευής του ιππόδρομου, που είχε υποβάλει η τοπική λέσχη ιπποδρομίων.


Το πρόβλημα που ανέκυψε μπορεί να επιλυθεί μόνο με δύο τρόπους: ή η λέσχη να βρει έναν άλλο χώρο για την ανέγερση του ιππόδρομου ή να μετακινηθούν τα βατραχάκια σε έναν άλλο κατάλληλο χώρο που θα εγγυάται την επιβίωσή τους.


Τελικά, η τοπική λέσχη ιπποδρομιών αποφάσισε ότι οι τρεις μικροσκοπικοί βάτραχοι έχουν δικαίωμα να ζήσουν και ανέλαβε την υποχρέωση να χρηματοδοτήσει τη σχετική έρευνα ανεύρεσης ή κατασκευής άλλου χώρου που να πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την επιβίωση των βατράχων.

3 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Ευρύνοος είπε...

Μπορεί να κοροϊδεύουμε τους Άγγλους για πολλές επιλογές και συμπεριφορές τους, αλλά εδώ τους βγάζω το καπέλο..

άμα γινόταν εδώ αυτό θα είχαν βάλει τις μπουλντόζες να εξαφανίσουν κάθε ίχνος..

πρώτη φορά είναι;

καλησπέρα :)

Blackened είπε...

μπράβο τους! Εδώ στη Θεσσαλονίκη θέλανε να κάνουν πίστα αγώνων αυτοκινήτων στο δέλτα του Αξιού και μόνο μετά από τιτάνιες προσπάθειες και πολλές απειλές και κοροϊδίες προς το παρον έχει αναβληθεί.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Οτι ακριβως ειπε ο Τρελος,για να μη τα επαναλαμβανω


Φιλια Λεο

Δημοσίευση σχολίου