Η γάμπαρη (γλωσσικό αντιδάνειο: η λέξη έρχεται από την Ιταλία (gambero), εξέλιξη του λατ. cammarus, που αποτελεί μεταγραφή του ελληνικού κάμμαρος (γένος καρίδων, γαρίδων) είναι πολύ νόστιμη γαρίδα, τα χρώματα της είναι ανοιχτό καφέ και ανοιχτό κόκκινο, με κάθετες γραμμές πάνω στο σώμα της. Όταν βράσει, το χρώμα της γίνεται έντονο κόκκινο.
Admin Control Panel
ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ | ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ | ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ | ΔΙΑΤΑΞΗ | Edit HTML | ΜΕΤΡΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΩΝ | ΕΞΟΔΟΣΕδώ και μερικές μέρες οι ψαράδες του Αμβρακικού ξεκίνησαν να αλιεύουν την περίφημη γάμπαρη του Αμβρακικού, ένα ενδημικό είδος γαρίδας, που γεννιέται μέσα στον κόλπο και τείνει να γίνει μονοκαλλιέργεια λόγω της έλλειψης, πλέον, άλλων ειδών προς αλίευση.
Η γάμπαρη (γλωσσικό αντιδάνειο: η λέξη έρχεται από την Ιταλία (gambero), εξέλιξη του λατ. cammarus, που αποτελεί μεταγραφή του ελληνικού κάμμαρος (γένος καρίδων, γαρίδων) είναι πολύ νόστιμη γαρίδα, τα χρώματα της είναι ανοιχτό καφέ και ανοιχτό κόκκινο, με κάθετες γραμμές πάνω στο σώμα της. Όταν βράσει, το χρώμα της γίνεται έντονο κόκκινο.
Η γάμπαρη (γλωσσικό αντιδάνειο: η λέξη έρχεται από την Ιταλία (gambero), εξέλιξη του λατ. cammarus, που αποτελεί μεταγραφή του ελληνικού κάμμαρος (γένος καρίδων, γαρίδων) είναι πολύ νόστιμη γαρίδα, τα χρώματα της είναι ανοιχτό καφέ και ανοιχτό κόκκινο, με κάθετες γραμμές πάνω στο σώμα της. Όταν βράσει, το χρώμα της γίνεται έντονο κόκκινο.
Αυτό έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα.
0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:
Δημοσίευση σχολίου