• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Η Σιγκούρνι Ουίβερ και ο Τζέιμς Κάμερον ήταν επικεφαλής σε διαδήλωση κατά του έργου


Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βραζιλίας ακύρωσε τα σχέδια για την κατασκευή του τρίτου μεγαλύτερου φράγματος του κόσμου στην ευαίσθητη ζούγκλα του Αμαζόνιου.

Το υδροηλεκτρικό φράγμα του Μπέλο Μόντε, το οποίο επρόκειτο να κατασκευαστεί στον ποταμό Σινγκού, παραπόταμο του Αμαζόνιου, θα προσέφερε μεν 11 Gigawatt ηλεκτρικού ρεύματος, θα κάλυπτε όμως με νερό μια έκταση 500 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Οι χωματουργικές εργασίες «θα ήταν ισοδύναμες με τις εργασίες που απαιτήθηκαν για την κατασκευή της Διώρυγας του Παναμά» εκτίμησε το ομοσπονδιακό υπουργείο Προεδρίας, το οποίο κατέθεσε το αίτημα ακύρωσης.

Το υδροηλεκτρικό φράγμα του Μπέλο Μόντε θα καταλάμβανε εκτάσεις στις οποίες κατοικούν αυτόχθονες και θα επηρέαζε σημαντικά τις κοινότητές τους, αναφέρει στην απόφασή του ο δικαστής Αντόνιο Αλμέιδα Κάμπελ.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το δικαστήριο προειδοποίησε την Εθνική Υπηρεσία Ενέργειας πως αν δεν ακυρώσει το διαγωνισμό για την κατασκευή του φράγματος θα της επιβληθεί πρόστιμο 570.000 δολαρίων για «περιβαλλοντικά εγκλήματα».

Το Μπέλο μόντε θα ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο φράγμα της Βραζιλίας και το τρίτο μεγαλύτερο του κόσμου. Τα πρωτεία έχει το Φράγμα των Τριών Φαραγγιών στην Κίνα, με ισχύ ηλεκτροπαραγωγής 18 Gigawatt, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Φράγμα του Ιταϊπού στη νότια Βραζιλία, ισχύος 14 Gigawatt.

Κατά της κατασκευής του νέου φράγματος τάχθηκε και μια ομάδα σταρ του Χόλιγουντ, ανάμεσά τους η Σιγκούρνι Ουίβερ και ο Τζέιμς Κάμερον, οι οποίοι ταξίδεψαν στη Βραζιλία και ήταν επικεφαλής σε διαδήλωση κατά του έργου.

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Tyler Durden είπε...

τελικά αυτό το έργο θα αφήσει εποχή και ελπίζω να ευαισθητοποιήσει και άλλους, ακόμα και υψηλά ιστάμενους

Δημοσίευση σχολίου