• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Η οργάνωση PETA για την υπεράσπιση των ζώων κάλεσε από την Τζακάρτα τον γαλλικό όμιλο ειδών πολυτελείας Hermes να πάψει να χρησιμοποιεί δέρματα εξωτικών ζώων, όπως τα φίδια και οι σαύρες, που μερικές φορές διαμελίζονται ζωντανά.

Η αμερικανική οργάνωση που είναι γνωστή για τον αγώνα της για να πεισθεί ο κόσμος να σταματήσει να αγοράζει γούνες, παρουσίασε στους δημοσιογράφους ένα βίντεο που, όπως υποστηρίζει, γυρίστηκε το 2009 σε 12 χώρους παραγωγής δερμάτων που προορίζονται κυρίως για τον οίκο Hermes. Δείχνει σαύρες να πεθαίνουν αργά, με κομμένο το λαιμό, καθώς και φίδια και νεαρούς κροδόδειλους που γδέρνονται ζωντανοί.

"Καλούμε τον Hermes να συμπεριφέρεται ως ένας αληθινός ηγέτης της βιομηχανίας των ειδών πολυτελείας και να εγγυηθεί την ευημερία των ζώων", δήλωσε η Άσλεϊ Φρούνο, υπεύθυνη της PETA (People for the Ethical Treatment of Animals, Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων) για την Ασία.

Η Ινδονησία είναι μία από τις κύριες χώρες που προμηθεύουν δέρματα τα οποία χρησιμοποιούνται για να κατασκευάζονται τσάντες ή δερμάτινα προϊόντα, σύμφωνα με την PETA

"Οι νόμοι για την προστασία των ζώων είναι εκεί αδύναμοι και είναι δύσκολο να επιβληθεί ο σεβασμός τους", δήλωσε η Φρούνο. "Είναι εύκολο να κυνηγάει κανείς εξωτικά ζώα στις αγροτικές περιοχές" του τεράστιου αρχιπελάγους.

Εξαιτίας αυτού, "ο μόνος τρόπος για να καταπολεμηθεί αυτό το λαθρεμπόριο είναι να εξαλειφθεί η ζήτηση", τόνισε.

Σύμφωνα με την PETA, πολλές μεγάλες μάρκες, όπως οι Nike ή η H&M, δέχθηκαν να μην κατασκευάζουν πλέον προϊόντα χρησιμοποιώντας δέρματα εξωτικών ζώων.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου