• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Στο Σχινιά ο Πορφυροτσικνιάς!


Στις 25 Απριλίου βρεθήκαμε στον υγρότοπο του Σχινιά, με εθελοντές και φίλους, όπου και απελευθερώσαμε τον Πορφυροτσικνιά από τη Δάφνη καθώς και δύο Μικροτσικνιάδες (Ixobrychus minutus), δύο Βραχοκιρκίνεζα (Falco tinnunculus) κι έναν Τσαλαπετεινό (Upupa epops). Με την ευκαιρία δε της διοργάνωσης από το ΥΠΕΚΑ καθαρισμού του πευκοδάσους, η ομάδα της ΑΝΙΜΑ, που μπήκε με μεγάλη προσοχή και ησυχία στον υγρότοπο, λόγω της αναπαραγωγικής περιόδου που διανύουν αυτή την εποχή τα πουλιά, μάζεψε και αρκετά σκουπίδια από τη διαδρομή.

Στην ομάδα συμμετείχαν, εκτός των μελών της ΑΝΙΜΑ, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά Νίκος Αναστασόπουλος, ο επιστημονικός σύμβουλος (contact person) των caretakers του Σχινιά Μπάμπης Αλιβιζάτος και η Σοφία Σιδερή από την Eλληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και η υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Αγωγής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αν. Αττικής κ. Αγγελίδου.

Ο πρόεδρος του Φορέα και τα μέλη της Ορνιθολογικής ξενάγησαν τους παριστάμενους ως προς τη σημασία του υγροβιότοπου, τα πουλιά που φιλοξενούνται και αναπαράγονται εκεί καθώς και σε θέματα προστασίας. Όσοι μείναμε λίγο πίσω, γίναμε μάρτυρες επεισοδίου «αναχαίτισης» μιας ενοχλητικής κουρούνας από εκνευρισμένους καλαμοκανάδες, (Himantopus himantopus), που αυτή την περίοδο φωλιάζουν εκεί….

Για περισσότερες καταπληκτικές φωτογραφίες ΕΔΩ!

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου