• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Αγριογούρουνο έπεσε θύμα τροχαίου στην Εγνατία οδό, στο ύψος της διασταύρωσης Μηλιάς - Γρεβενών, ανακοίνωσε η περιβαλλοντική οργάνωση «ΚΑΛΛΙΣΤΩ». Το αγριογούρουνο, ένα μεγαλόσωμο αρσενικό προσπάθησε να διασχίσει το οδόστρωμα της Εγνατίας Οδού ισοπεδώνοντας τον «προστατευτικό» φράχτη και παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα.
Την "ΚΑΛΛΙΣΤΩ" ειδοποίησαν άνθρωποι του ΚΠΕ Γρεβενών οι οποίοι περνώντας από την περιοχή είδαν το αγριογούρουνο στην άκρη του οδοστρώματος. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της οργάνωσης έσπευσε στην περιοχή προκειμένου να γίνει αυτοψία και να απομακρυνθεί το σκοτωμένο ζώο από το οδόστρωμα.

Τα στοιχεία της αυτοψίας έδειξαν πως το αγριογούρονο, το οποίο είχε περάσει με ευκολία πάνω από την περίφραξη της Εγνατίας, βρίσκονταν σκοτωμένο στο δρόμο από την προηγούμενη Τρίτη.

Το βάρους 80 ως 100 κιλών ζώο, μεταφέρθηκε και θάφτηκε με τη συνεργασία του Δασαρχείου Γρεβενών και του τμήματος Συντήρησης Αυτοκινητοδρόμων της Εγνατίας Οδού.

Σύμφωνα με τα ερευνητικά στοιχεία τηλεμετρίας της "ΚΑΛΛΙΣΤΩ", το συγκεκριμένο σημείο του οδικού άξονα αποτελεί πέρασμα για πολλά είδη πανίδας, γεγονός που καθιστά αναγκαία τη λήψη μέτρων για την προστασία τόσο των ζώων όσο και των ίδιων των οδηγών.

Την ίδια μέρα βρέθηκαν στο αντίθετο ρεύμα δύο σκοτωμένα κυνηγόσκυλα και μία αγριόγατα.

Οι πάγιες προτάσεις της "ΚΑΛΛΙΣΤΩ" προς τους ιθύνοντες για την αποφυγή και νέων τροχαίων περιστατικών που θέτουν σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές σε έναν οδικό άξονα όπου οι οδηγοί αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες περιλαμβάνουν: τοποθέτηση ειδικής προειδοποιητικής σήμανσης για τους οδηγούς για ελάττωση ταχύτητας, αυστηρό έλεγχο του ορίου ταχύτητας, τοποθέτηση ενισχυμένης περίφραξης η οποία θα αναχαιτίζει τα ζώα ώστε να μην μπορούν να περάσουν στο οδόστρωμα, αλλά και τη δημιουργία επί πλέον ειδικών διαβάσεων πανίδας.

Σύμφωνα με την "ΚΑΛΛΙΣΤΩ" το τελευταίο διάστημα στην Εγνατία οδό έχουν πέσει θύματα τροχαίων δύο αρκούδες, ένας λύκος, 2 βίδρες, αγριόγατες και κυνηγόσκυλα.

ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΣΤΩ

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου