• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


«Κουάξ, κουάξ» και τρακαρίσματα χθες το πρωί στην Εγνατία Οδό! Χιλιάδες βατράχια κατέκλυσαν το οδόστρωμα στον κόμβο Προφήτη του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, αναγκάζοντας την Τροχαία να κλείσει τον δρόμο για δύο ώρες, αφού προκλήθηκαν τρεις συγκρούσεις οχημάτων με υλικές ζημιές όταν οι οδηγοί αιφνιδιάστηκαν από το φαινόμενο.

Ουρές σχηματίσθηκαν ώσπου να επέμβει η Τροχαία και οι οδηγοί έκπληκτοι παρατηρούσαν τους πράσινους... καταληψίες να κοάζουν και να πηδάνε ανενόχλητοι στην Εγνατία Οδό.

Στα «πηγαδάκια» δεν έλειψε και η παραφιλολογία:

- «Φεύγουν γιατί θα γίνει σεισμός»!

- «Κακό σημάδι, κατά τας γραφάς...».

- «Φταίει η κλιματική αλλαγή».

Μετανάστευση

Το φαινόμενο όμως, που στο παρελθόν έχει περιγραφεί ως «βροχή βατράχων», φαίνεται πως ούτε προμηνύει συμφορές ούτε είναι και τόσο σπάνιο. «Κάθε τέλος Μαΐου τα βατράχια μεταναστεύουν κι έτσι είναι απολύτως φυσιολογικό να κατακλύζουν τους δρόμους», ανέφερε η καθηγήτρια Ζωολογίας του Αριστοτελείου, Πασχαλίνα Κυριακοπούλου κι εξήγησε:

«Σε περιόδους μετά από βροχές και σε περιοχές που υπάρχουν πολλά νερά, όπως στο Λαγκαδά, τα βατράχια βγαίνουν στους δρόμους και κατευθύνονται στα χωράφια, κυρίως τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες».

Μάλιστα, σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, σε περιοχές με υγρασία και νερά όπου περνάει μεγάλος δρόμος, συνήθως τοποθετούνται προειδοποιητικές πινακίδες, ώστε να μην αιφνιδιάζονται οι οδηγοί και προκαλούνται ατυχήματα.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου