• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Το ψυχρό κύμα που ενέσκυψε στη νότιο Αφρική κατά την πρώτη εβδομάδα του Παγκόσμιου Κυπέλου Ποδοσφαίρου στοίχισε τη ζωή σε περίπου 500 νεογνά αφρικανών πιγκουίνων, ανακοίνωσε η αρχή των εθνικών πάρκων της νότιας Αφρικής.

Τα νεογνά αντιστοιχούν στο μισό του πληθυσμού των πιγκουίνων στο Algoa Bay στην επαρχία Eastern Cape, ανακοίνωσε η εταιρία SANParks.


"Τα νεογνά, ηλικίας από λίγων εβδομάδων μέχρι δύο μηνών, καλύπτονταν μόνο από φτερά και υπέκυψαν στον ψυχρό και υγρό καιρό που έπληξε το Bird Island," είπε η εκπρόσωπος του SANParks, Μέγκαν Τάπλιν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων SAPA.


Η τρικυμιώδης θάλασσα καθιστά δύσκολη την πρόσβαση στο νησί για την εκτίμηση του ακριβούς αριθμού των νεκρών πιγκουίνων.


Ενώ δεν είναι τόσο σπάνιο μεγάλος αριθμός νεογνών πιγκουίνων να πεθαίνουν από το κρύο, η απώλεια τόσων πολλών νεογνών ήταν μία "επιπλέον απειλή" για την επιβίωση του είδους, πρόσθεσε το SANParks.


Σύμφωνα με το SAPA, ο αφρικανός πιγκουΐνος πρόσφατα χαρακτηρίστηκε και πάλι ως είδος υπό εξαφάνιση.


Πολλές από τις πόλεις που φιλοξενούν το Παγκόσμιο Κύπελο αντιμετωπίζουν συνθήκες ψύχους αυτή την εβδομάδα.


Η θερμοκρασία έπεσε στους μείον δύο βαθμούς Κελσίου στο Γιοχάνεσμπουργκ το βράδυ της Τρίτης και στους μείον πέντε στην κεντρική πόλη Μπλουμφοντέιν.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου