• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Αμερικανοί παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν στο Μεξικό ένα είδος δεινοσαύρου, που ήταν φυτοφάγος, ζούσε πριν από 72 εκατ. χρόνια, είχε ύψος περίπου δύο μέτρων, μήκος 6,7 μέτρων, ζύγιζε 4,5 τόνους και είχε τα μακρύτερα κέρατα που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ σε δεινόσαυρο, τα οποία έφθαναν τα 1,22 μέτρα.

Ο δεινόσαυρος, με τη νέα επιστημονική ονομασία Coahuilaceratops magnacuerna, ο οποίος είχε δύο μεγάλα κέρατα πάνω από τα δύο μάτια του, ανακαλύφθηκε από ερευνητές με επικεφαλής τον παλαιοντολόγο Μαρκ Λέβεν του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Γιούτα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.


Οι δεινόσαυροι ζούσαν κοντά στη θάλασσα σε μια θερμή και βαλτώδη περιοχή (βρέθηκαν ίχνη απολιθωμένων θαλασσίων οργανισμών πάνω στα οστά τους) και πιθανότατα πέθαναν μαζικά λόγω ισχυρών καταιγίδων, όπως οι σημερινοί τυφώνες που πλήττουν την Κεντρική Αμερική.


Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα μακριά κέρατα χρησίμευαν στους δεινόσαυρους τόσο για να προσελκύουν συντρόφους, όσο και για να φοβίζουν άλλα αρσενικά και τους εχθρούς τους.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου