• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Ψαράδες καθάρισαν τη λίμνη Κερκίνη


Επιχείρηση καθαρισμού της λίμνης Κερκίνης με τη «σφραγίδα» των ψαράδων της περιοχής. Μέσα σε διάστημα είκοσι ημερών, οι ψαράδες κατάφεραν να μαζέψουν 1600 σακούλες με απορρίμματα, καθαρίζοντας μία έκταση που φτάνει τα 5.000 στρέμματα. Το μήκος της ακτογραμμής στην οποία ενήργησαν αγγίζει τα 54 χιλιόμετρα.

Με τις απόχες τους οι ψαράδες απομάκρυναν από το βυθό αλλά και την επιφάνεια της λίμνης, πλαστικά μπουκάλια, σακούλες και διαφορά σκουπίδια που επιβαρύνουν το οικοσύστημα.

Είναι η δεύτερη χρονιά που οι ψαράδες συμμετέχουν στην πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για τον καθαρισμό της λίμνης.

«Ένα τέτοιο εγχείρημα καθαρισμού μεγάλης έκτασης λίμνης, γίνεται για πρώτη φορά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη», τόνισε ο γενικός συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Κερκίνης Θόδωρος Ναζιρίδης.

«Τα περισσότερα σκουπίδια μεταφέρονται με τον ποταμό Στρυμόνα, από τη Βουλγαρία», καταγγέλλουν τα μέλη των αλιευτικών συλλόγων της περιοχής και προσθέτουν πως «παρότι έχουν γίνει οι σχετικές επισημάνσεις από τη Νομαρχία Σερρών εντούτοις οι γείτονες της όμορης χώρας δεν συμμορφώνονται», πρόσθεσε.

Η λίμνη Κερκίνη και οι ιαματικές πηγές Αγκίστρου και Σιδηροκάστρου, στις Σέρρες, νίκησαν στον φετινό ευρωπαϊκό διαγωνισμό «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας (EDEN)». Το πρόγραμμα EDEN, έχει στόχο την ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών, που αναπτύσσονται σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Υδάτινος Τουρισμός» (Aquatic Tourism) και η Γενική Γραμματεία Τουρισμού του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, συμμετείχε για τέταρτη συνεχή χρονιά στο Πρόγραμμα της ευρωπαϊκής επιτροπής «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας» (European Destinations of Excellence - EDENIV).

Οι προορισμοί και οι τέσσερις επιλαχόντες θα προβληθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω δράσεων προβολής της ευρωπαϊκής επιτροπής και θα βραβευθούν σε εκδήλωση, που θα διοργανώσει η ευρωπαϊκή επιτροπή στις Βρυξέλλες, στις 27 Σεπτεμβρίου 2010, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής Μέρας Τουρισμού.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου