• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Αύριο, Τρίτη 22 Ιουνίου, στις 09:00, εκδικάζεται στο Πλημμελειοδικείο Φλώρινας η κοινή μήνυση που κατέθεσαν ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, φιλοζωικά σωματεία και ιδιώτες σχετικά με την κακοποίηση ελέφαντα από επιχείρηση τσίρκο, κατά τη διάρκεια παραστάσεών του στην πόλη της Φλώρινας.

Η μηνυτήρια αναφορά απευθύνεται κατά του ιδιοκτήτη ή και του νομίμου εκπρόσωπου της επιχείρησης έκθεσης (επίδειξης) ζώων με το διακριτικό τίτλο «Alex Hamar - Circo Massimo» ή και κατά παντός υπαλλήλου ή συνεργάτη της επιχείρησης, υπεύθυνου για το αδίκημα του βασανισμού ή και κακοποίησης ή και κακομεταχείρισης ελέφαντα που βρισκόταν υπό την ιδιοκτησία της επιχείρησης, για δημόσια έκθεση και επίδειξή του για την ψυχαγωγία του κοινού.


Το περιστατικό κακοποίησης σημειώθηκε στις 2 Μαΐου 2009 μέσα στην προσωρινή εγκατάσταση της επιχείρησης στον Δήμο Φλώρινας (οδός Μοναστηρίου στο 3ο χλμ. δίπλα στο Δ.Α.Κ. Φλώρινας). Το εν λόγω αδίκημα προκύπτει από σχετικό οπτικοακουστικό υλικό (video) που μεταδόθηκε από πολλά ηλεκτρονικά Μέσα ενημέρωσης.


Πρόκειται για ένα από τα πολλά περιστατικά κακοποίησης ζώων που λαμβάνουν χώρα σε επιχειρήσεις τσίρκο που λειτουργούν ανά τον κόσμο και που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Με την πεποίθηση ότι η άγρια ζωή είναι κομμάτι της ζωής μας, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υπερασπίζεται το δικαίωμα της προστασίας και διατήρησης της άγριας ζωής στο φυσικό της βιότοπο, ενάντια σε οποιαδήποτε ανθρώπινη συμπεριφορά εκμετάλλευσης των ζώων και αντιπροτείνει το καθεστώς διαβίωσης σε ημι-ελεύθερο περιβάλλον για τα ζώα που δεν μπορούν να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο διαβίωσης.


Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συνεχίζει την εκστρατεία με τίτλο «ΕΛΛΑΔΑ, χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα και καλεί»

• Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να τροποποιήσει τη σχετική νομοθεσία και να απαγορεύσει σε εθνικό επίπεδο την είσοδο και λειτουργία επιχειρήσεων τσίρκο με ζώα στην Ελλάδα.
• Δήμους και φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης να απαγορεύσουν με αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων τη λειτουργία τσίρκων στην επικράτειά τους.
• Ενεργούς πολίτες να υποστηρίξουν το αίτημά μας, υπογράφοντας στο www.arcturos.wordpress.com

3 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

θα δουμε κανενα αποτελεσμα ομως;

Ωστόσο πρωτα πρωτα πρεπει να περασει στο δικο μας πετσι

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΤΣΙΡΚΑ........

OXΙά είπε...

Ο Ελέφαντας τι έγινε;

D.Angel είπε...

Θα συμφωνήσω με τη Ρίκη!
Φιλιά πολλά
Καλημέρεςςςς

Δημοσίευση σχολίου