• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Την Δευτέρα 21 Ιουνίου, ο αδέσποτος Inno (εκ του innocent που σημαίνει αθώος) πυροβολήθηκε από κάποιον, γιατί του «πείραξε» το κανισάκι του. Συμφώνα με πληροφορίες ο Inno ήταν ένας αδέσποτος που γυρνούσε στην παραλία των Αραχωβίτικων στην Πάτρα.

Το κανισάκι είχε βγει με το αφεντικό του βόλτα όταν συναντήθηκαν με τον Inno, έγινε ένας συνηθισμένος σκυλοκαβγάς. Αργότερα ο ιδιοκτήτης του κανίς πήγε πήρε την καραμπίνα, επέστρεψε στην παραλία, έψαξε και βρήκε τον Inno και τον πυροβόλησε δύο φορές στο πρόσωπο, εξ επαφής, σκοτώνοντας τον φυσικά!


«Εξ επαφής είπε η κτηνίατρος. Ο Inno λοιπόν δεν φοβήθηκε, δεν απομακρύνθηκε, ούτε έτρεξε. Καθόταν εκεί και τον κοιτούσε μη καταλαβαίνοντας ότι αυτό που βλέπει είναι μια καραμπίνα. Πολύ βολικό για τον διώκτη του. Ο Inno ήταν κάλος, ήσυχος και φιλικός με ανθρώπους γι’ αυτό δεν έφυγε. Θα την γλίτωνε ίσως με μερικά σκάγια. Αλλά δεν υπήρχε λόγος. Ήταν εξοικειωμένος με τους ανθρώπους δυστυχώς!


Πως το ξέρουμε; Ο Inno είχε μικροτσίπ από τον Ουγγαρία. Είναι σκύλος από τα εκτροφεία. Κάποιος τον αγόρασε και τον πήρε σπίτι του, όταν ο Inno ήταν λιγότερο από 40 ημερών. Τον πήραν βίαια από την μητέρα του για να πάρει κάποιος την ικανοποίηση της απόκτησης ενός καθαρόαιμου γερμανικού ποιμενικού.


Θα έπαιξε λοιπόν μαζί του, θα τον κανάκεψε, θα καμάρωνε για τον καθαρόαιμο «λύκο» του και μετά... απλά τον εγκατέλειψε. Δεν τον έχει δηλώσει καν στα αρχεία του κτηνιατρικού συλλόγου. Κανείς δεν ήξερε σε ποιον ανήκει ο Inno. Ένα ακόμα αδέσποτο μέσα σε όλα τ’ άλλα. Όλοι αναρωτιούνταν βέβαια «μα είναι καθαρόαιμο...ποιος έδωσε τόσα λεφτά και μετά τον παράτησε;».


Τον Inno δεν τον έψαξε ποτέ κανείς. Μονό αυτός που παρεξηγήθηκε γιατί ο Inno μάλωσε με το κανισάκι του. Σκεφτείτε να μάλωνε το παιδί σας με το δικό του, ή να του παίρνατε τη θέση στάθμευσης, ή να το ενοχλούσε το μωρό σας που κλαίει... μήπως κατά λάθος τον προσπεράσατε; Είστε τυχεροί που ζείτε και δεν σας καθάρισε… ακόμα!


Αυτός ο υπάνθρωπος σήκωσε την καραμπίνα και πυροβόλησε το απροστάτευτο ζώο εξ επαφής δυο φόρες. Ο Inno θα πρέπει να χάρηκε όταν τον είδε. Τα αδεσποτάκια δεν τα πλησιάζουν συχνά. Θα σκέφτηκε πως κάποιος θα του μιλήσει ευγενικά, ίσως να του δώσει και κάτι να φάει, ίσως του δώσει και λίγο νερό με αύτη τη ζέστη. Του έδωσε... δυο πυροβολισμούς στο υπέροχο πρόσωπο του για να μάθει άλλη φορά να τα βάζει με το κανισάκι του.


Τι κάνει όμως το κανισάκι; Μάθαμε πως είναι καλά. Μεταφέρθηκε όμως σε κτηνίατρο στο Ρίο, που αρνείται όμως να δώσει το όνομα του νταή ιδιοκτήτη, ο οποίος σκότωσε τον Inno, επικαλούμενος το ιατρικό απόρρητο.


Ευτυχώς θα το μάθει για εμάς ο Εισαγγελέας. Όποιος από την περιοχή της Πάτρας έχει πληροφορίες για το έγκλημα παρακαλούμε να επικοινωνήσει άμεσα με τον Αχαϊκό Σύλλογο Προστασίας των Ζώων στην Πάτρα στο τηλέφωνο 6933224040 ή στο e-mail: linasoura@gmail.com. Θάψαμε τον Inno σε ένα ωραίο κτήμα. Για λίγη αξιοπρέπεια έστω και μετά θάνατον».

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Σφιχτηκε η καρδια μου.......

D.Angel είπε...

Οχι ρε γμτ
Ελεος πια!

Δημοσίευση σχολίου