• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Ένας ποταμοκέφαλος μήκους 31 εκατοστών και αρκετά ακόμα ψάρια που εντοπίστηκαν στην περιοχή της Νέας Κηφισιάς αποδεικνύουν ότι η ζωή δεν έχει εγκαταλείψει ακόμα τον ποταμό Κηφισό.

Τα ψάρια ανακαλύφθηκαν στη διάρκεια δύο δειγματοληπτικών επισκέψεων του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών στις 12 και 16 Ιουνίου.

Όπως αναφέρουν στο ιστολόγιό τους ο βιολόγος Σταμάτης Ζόγκαρης και οι ιχθυολόγοι Λεωνίδας Βαρδάκας και Νίκος Κούτσικος, μεγάλοι πληθυσμοί από ποταμοκέφαλους (Squalius sp.) και μπριάνες (Barbus sp.) εντοπίζονται στο ποτάμι πάνω από το ύψος του Νοσοκομείου Αγίων Αναργύρων.

Άφαντο παραμένει πάντως το ενδημικό αττικόψαρο (Pelasgus marathonicus), του οποίου η τύχη αγνοείται.

Ασαφές παραμένει επίσης το πώς και πότε βρέθηκαν τα άλλα ψάρια στο ποτάμι -οι ερευνητές δεν θεωρούν απίθανο τα είδη να εισήχθησαν στον Κηφισό με ανθρώπινη παρέμβαση.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου