• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


«Φίλη του Σωματείου μας που έφτασε στα Φιλιατρά στις 21-7-2010 για διακοπές με την κόρη της, αντίκρισε ένα αποτρόπαιο θέαμα κάνοντας την πρώτη βόλτα στο χωριό. Σκυλιά γύρω από την κεντρική πλατεία (μέτρησε 3, αλλά ίσως υπήρχαν κι άλλα απ' ό,τι της είπαν) σφάδαζαν από τους πόνους παλεύοντας να κρατηθούν στην ζωή. Η κυρία με την κόρη της, η οποία έπαθε σοκ, προσπαθούσαν μάταια να βρουν ενέσεις ατροπίνης και κάποιον να βοηθήσει.

Κανείς δεν ενοχλούνταν από το ετοιμοθάνατο ζώο που σφάδαζε από τους  πόνους
Κανείς δεν ενοχλούνταν από το ετοιμοθάνατο ζώο που σφάδαζε από τους πόνους
Παρέες έπιναν ουζάκι δίπλα στα σκυλιά που ψυχορραγούσαν, αντιμετωπίζοντας την τραγωδία με τρομερή απάθεια και αδιαφορία. Λέγοντας μάλιστα, «Πώς κάνεις έτσι; Σκυλιά είναι! Αν τα θες, παρ’ τα σπίτι σου».

Ξένοι τουρίστες κοιτούσαν με απορία και κούναγαν το κεφάλι τους με απογοήτευση. Μετά από επίμονες προσπάθειες βρέθηκε μία αμπούλα ατροπίνης, που όμως δεν έφτασε για να σωθεί κανένα από τα σκυλάκια.

Επίσης έχασε την ζωή του και ο σκύλος ενός ξενοδόχου. Πρόσφατα, είχαν δηλητηριαστεί πολλές γάτες. Η κυρία με το παιδί της και την παρέα της, αναχώρησαν αηδιασμένοι από τα Φιλιατρά το επόμενο πρωί ακυρώνοντας τις διακοπές τους.

Είναι αδιανόητο για οποιονδήποτε ΑΝΘΡΩΠΟ να παραθερίσει ενισχύοντας τον τουρισμό ενός τέτοιου ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥ μέρους!!! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κτηνίατρος της Κυπαρισσίας, όταν του ζητήθηκε βοήθεια εκείνο το βράδυ, είπε ξερά κι αδιάφορα ότι «δεν κάνει διαγνώσεις από το τηλέφωνο»!!! Κι η αντίδραση του δημάρχου των Φιλιατρών, Άλκη Ξύγκα:

- Ψάχνοντας φαρμακοποιό – ώστε να δοθούν ατροπίνες στα σκυλιά που αργοπέθαιναν με αφόρητους πόνους – ένας από τους ανθρώπους που ενδιαφέρθηκε, έτυχε να μιλήσει με τον Δήμαρχο (που είναι φαρμακοποιός στα Φιλιατρά), ο οποίος αδιαφόρησε παντελώς με την πρόφαση ότι ήταν μακριά, ενώ θα μπορούσε τουλάχιστον να στείλει κάποιο βοηθό του να ανοίξει το φαρμακείο και να βοηθήσει.

- Εθελόντρια κατάφερε – μετά από πολλές προσπάθειες – να επικοινωνήσει σήμερα το πρωί με την ιδιαιτέρα του δημάρχου. Η επίσημη απάντηση ήταν ότι «από το πρωί τους έχουν ζαλίσει, ο Δήμος δεν φέρει καμία ευθύνη (αναληθές βάσει του Ν. 3170), ότι έχουν άλλα προβλήματα και δεν ασχολούνται με τα αδέσποτα, ότι όποιος θέλει μπορεί να πάει στην Αστυνομία και τέλος πρότεινε στους φιλόζωους να σταματήσουν να ασχολούνται με τα αδέσποτα και να βοηθήσουν τους …άστεγους»!!!».

Σας ευχαριστώ,
Elaine Cole, Μεγάλη Βρετανία

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΖΟΥΓΚΛΑ

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου