• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Το ευτυχισμένο τέλος του Μπαλού!


Η ιστορία γνωστή στους φιλόζωους του νησιού. Μια ακόμα αδέσποτη ημίαιμη σκυλίτσα, φυσικά αστείρωτη, γέννησε κάπου, στο δρόμο.

Τα απροστάτευτα μωρά της ήταν τυχερά καθώς τα εντόπισαν φιλόζωοι και έδωσαν άμεσα 3 από αυτά για υιοθεσία.

Τελευταίος έμεινε ο Μπαλού ενώ την ίδια περίοδο οι φόλες στην Ιαλυσό,όπου βρίσκονταν μαμά και κουτάβια έπεφταν βροχή με σκοπό....την εκκαθάριση των αδέσποτων εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Μέσω του ίντερνετ, βρέθηκε μια γνωστή οικογένεια μιας κυρίας από τη Δανία που θέλησε να υιοθετήσει το κουτάβι που καμία τύχη δεν είχε στους δρόμους της Ρόδου.

Με δικά τους έξοδα, οι φιλόζωες κυρίες από την Ιαλυσό, του έκαναν εμβόλια, ετοίμασαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα, το φιλοξένησαν για 1 μήνα και ήρθε η μαμά του από τη Δανία να το παραλάβει, καθώς λόγω μικρής ηλικίας, το κουτάβι δεν μπορούσε να ταξιδέψει μόνο.

Ο Μπαλού σε ηλικία λίγων ημερών.

Πίσω του βλέπετε τη μαμά του κ τον χώρο που γεννήθηκε. Από τα αλώνια..στα σαλόνια!


Οι φίλες του Μπαλού δηλώνουν απογοητευμένες από τους...αρμόδιους, από τους οποίους ζήτησαν βοήθεια για την αποστολή του μωρού στη Δανία
αλλά ήταν είτε ανίδεοι είτε απρόθυμοι να βοηθήσουν. Όπως και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, έτσι και στη Ρόδο, δεν φαίνεται κανείς αρμόδιος να νοιάζεται για το αν τα ζώα έχουν νερό ή τροφή, αν θα στειρωθούν ή όχι, αν θα υιοθετηθούν ή όχι. Κι αν δημιουργήσουν πρόβλημα, πέφτει μια φόλα και λύνεται...έτσι, απάνθρωπα και απλά.

Οι φωτογραφίες του Μπαλού στο σπίτι του στη Δανία γεμίζουν με ευτυχία και ικανοποίηση της κυρίες που τον βοήθησαν να φύγει από τη Ρόδο.



Έτσι λοιπόν σιγά σιγά, αφού πολλοί Ροδίτες δεν ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν ζώα από το κυνοκομείο ή απ τους δρόμους, τα αδεσποτάκια
βρίσκουν οικογένειες στο εξωτερικό, στη Δανία, την Αγγλία, τη Γερμανία και τη Γαλλία μέσω φιλοζωϊκών σωματείων του εξωτερικού και εθελοντών τους που ζουν στην Ρόδο.

Κι αυτό δε γίνεται μόνο από τη Ρόδο, αλλά και από την Αθήνα και πολλά άλλα νησιά. Όσο οι Έλληνες αδιαφορούν για τα αδέσποτα, κάποιοι άλλοι ενδιαφέρονται.

ΑΠΟ ΑΔΕΣΠΟΤΟ

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.

Δημοσίευση σχολίου