• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Το 1/3 από τα 7.866 σκυλιά που ανέλαβε το Battersea Dogs & Cats Home τον περασμένο χρόνο έπρεπε να θανατωθούν καθώς παρατηρήθηκε αύξηση στην επιθετικότητα τους, όταν πήγαν στο νέο τους σπίτι.

Τα περισσότερα ανήκαν στη ράτσα Staffordshire Bull Terrier και από το 1996 έχει παρατηρηθεί αύξηση 85% στην ιδιοκτησία τέτοιων σκύλων στην Βρετανία.


Όμως σύμφωνα με τους ειδικούς πολλοί ιδιοκτήτες εκπαιδεύουν τα σκυλιά τους να είναι πολύ επιθετικά και στο τέλος γίνονται ανεξέλεγκτα και τα εγκαταλείπουν.


Από τα 2.815 σκυλιά που θανατώθηκαν πέρσυ, τα 1.931 ήταν υγιή αλλά επιθετικά προς τους ιδιοκτήτες τους όταν υιοθετήθηκαν για 2η φορά. Η οργάνωση έχει ξοδέψει 11 εκατομμύρια λίρες για να φροντίζει παρατημένα σκυλιά και θανατώνει ζώα μόνομ, αν είναι άρρωστα ή αν η επιθετικότητά τους δεν διορθώνεται.


Τελικώς δημιούργησαν μια ειδική μονάδα για τα πιο ανεξέλεγκτα σκυλιά όπου γίνεται προσπάθεια βελτίωσης της συμπεριφοράς τους για να μειωθεί ο αριθμός όσων θανατώνονται.


Συγκριτικά, το 1996 η οργάνωση ανέλαβε 396 Staffordshire Terriers ενώ το 2009 ανέλαβε 3.600!!!


Αντίστοιχα, η βρετανικη RSPCA δεν δέχεται πλέον ζώα από οικογένειες που δεν τα θέλουν πια, γιατί παρατηρήθηκε αύξηση των επιθετικών ζώων που δεν μπορούσαν να υιοθετηθούν.


Το 2009 αναγκάστηκαν να θανατώσουν 533 υγιή ζώα και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την ανευθυνότητα των ιδιοκτητών τους που τα εγκαταλείπουν με υποχρεωτικό πιστοποιητικό και καταχώρηση του microchip από κάθε σκύλο.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου