• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Τέσσερα παιδιά πέθαναν από λύσσα και 500 άτομα κινδύνευσαν από την ασθένεια έπειτα από επιθέσεις νυχτερίδων που τρέφονται με αίμα σε μια απομακρυσμένη περιοχή του Αμαζονίου στο Περού.

Οι νυχτερίδες-βαμπίροι (υπάρχουν συνολικά τρία είδη) ζουν αποκλειστικά στη Νότιο Αμερική και συνήθως επιτίθενται σε οικόσιτα ή άγρια ζώα την ώρα που κοιμούνται. Τα τελευταία χρόνια πάντως έχουν αναφερθεί και αρκετά περιστατικά επιθέσεων σε ανθρώπους.

Όπως αναφέρει την Παρασκευή το BBC, τα περισσότερα από 500 θύματα των επιθέσεων είναι μέλη της φυλής Αουαζούν που ζει στην κοινότητα Ουρκούσα του βορειοανατολικού Περουβιανού Αμαζόνιου, κοντά στα σύνορα με το Εκουαδόρ.

Ομάδες ειδικών βρίσκονται στην περιοχή με εντολή του υπουργείου Υγείας του Περού και χορηγούν εμβόλια σε όσους δέχτηκαν δαγκώματα. Τέσσερα παιδιά πέθαναν από λύσσα πριν προλάβουν να εμβολιαστούν, ενώ ένα μικρό ποσοστό των θυμάτων αρνήθηκε να εμβολιαστεί και είναι πιθανό να νοσήσει από τη θανατηφόρο ασθένεια του νευρικού συστήματος.

Ορισμένοι ειδικοί αποδίδουν τις μαζικές επιθέσεις βαμπίρων στην αποψίλωση της ζούγκλας, η οποία αναγκάζει τα αιμοβόρα, ιπτάμενα θηλαστικά να αναζητήσουν νέες πηγές τροφής.

Σε μια άλλη εξέλιξη στο Περού, μια γυναίκα 29 ετών έγινε την Παρασκευή το τρίτο άτομο που πεθαίνει από βουβωνική πανώλη στη χώρα τους τελευταίους δύο μήνες.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου