• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Υβρίδια λιονταριού και τίγρης...

Τρία εξαιρετικά σπάνια αιλουροειδή, που προέκυψαν από διασταύρωση αρσενικού λιονταριού και θηλυκής τίγρης, γεννήθηκαν σε ζωολογικό κήπο της Ταϊβάν, ο οποίος αντιμετωπίζει τώρα πρόστιμο για παράβαση της νομοθεσίας περί εκτροφής άγριων ζώων.

Υβρίδια αυτού του είδους (ονομάζονται liger, από συνδυασμό των λέξεων lion και tiger) δεν υπάρχουν στη φύση, καθώς τα λιοντάρια (Panthera leo) και οι τίγρεις (Panthera tigris) δεν απαντώνται στις ίδιες περιοχές.


Σε συνθήκες αιχμαλωσίας, όμως, έχουν αναφερθεί αρκετά ανάλογα περιστατικά, παρόλο που για λόγους δεοντολογίας τα δύο είδη αιλουροειδών πρέπει να ζουν ξεχωριστά.


«Η εγκυμοσύνη της τίγρης με έπιασε εντελώς απροετοίμαστο» δήλωσε στο AFP o Χαν Κουό-ναν, ιδιοκτήτης της «Παγκόσμιας Εκπαιδευτικής Φάρμας του Βασιλιά των Φιδιών», h οποία βρίσκεται στα νότια της Ταϊβάν. «Το λιοντάρι και η τίγρη βρίσκονταν στο ίδιο κλουβί από τότε που ήταν κουτάβια, εδώ και πάνω από έξι χρόνια, και τίποτα δεν είχε συμβεί» πρόσθεσε.


Οι δικαιολογίες του Χουάνγκ φαίνεται ότι δεν έπεισαν τις τοπικές αρχές, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι το πρόστιμο για εκτροφή άγριων ζώων χωρίς άδεια μπορεί να φτάσει τα 50.000 δολάρια Ταϊβάν (1.600 δολάρια ΗΠΑ).


Σύμφωνα με την ταϊβανέζικη εφημερίδα Apple Daily, περίπου 10 τέτοια υβρίδια υπάρχουν σήμερα σε ζωολογικούς κήπους όλου του κόσμου.


Τα υβρίδια από τη διασταύρωση αρσενικού λιονταριού και θηλυκής τίγρης συχνά είναι υγιή και μάλιστα ξεπερνούν σε μέγεθος οποιοδήποτε άλλο αιλουροειδές.


Πάντως να από τα τρία μικρά που γεννήθηκαν στην Ταϊβάν πέθανε λίγο μετά τη γέννησή του την Κυριακή.


Ένα υβρίδιο με διαφορετικά χαρακτηριστικά και πιο ευαίσθητη υγεία έχει αναφερθεί να προκύπτει από διασταύρωση αρσενικής τίγρης και λέαινας (και ονομάζεται tiglon).

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου