• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Στοπ στις «ματωμένες» γούνες


Βρυξέλλες, Βέλγιο
Από την Παρασκευή απαγορεύεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση -με ορισμένες εξαιρέσεις- το εμπόριο γούνας και άλλων προϊόντων από φώκιες. Ο Καναδάς, όμως, αντιδρά με προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κάνοντας λόγο για «διακρίσεις» σε βάρος των κυνηγών.

Έως και 300.000 νεογέννητες φώκιες της Γροιλανδίας σκοτώνονται με ρόπαλα κάθε άνοιξη στον αρκτικό Καναδά.

Οι ευρωπαϊκές αρχές και οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων θεωρούν ότι το ετήσιο κυνήγι είναι βάναυσο, δεν ελέγχεται επαρκώς και προσφέρει μικρό οικονομικό όφελος.

Η ευρωπαϊκή απαγόρευση που ενεργοποιείται στις 20 Αυγούστου εξαιρεί τους Ινουίτ (Εσκιμώους) του Καναδά και άλλες ομάδες που έχουν προσφύγει κατά της απαγόρευσης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι απειλείται η επιβίωσή τους. Η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου, δήλωσε η Μαρία Κοκόνεν, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Νωρίτερα φέτος, η κυβέρνηση του Καναδά κατέθεσε προσφυγή κατά της ΕΕ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου υποστηρίζοντας ότι η απαγόρευση συνιστά διάκριση εναντίον των Καναδών κυνηγών.

«Πρόκειται για σκανδαλώδη διάκριση εναντίον της καναδικής βιομηχανίας φώκιας, εναντίον των Καναδών κυνηγών [...] ανθρώπων που ασχολούνται με την κτηνοτροφία, που δεν διαφέρουν από πολλές άλλες βιομηχανίες» δήλωσε ο συντηρητικός Καναδός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

OXΙά είπε...

Ζω για να φορέσω γούνες ανθρώπινες.

Ευρύνοος είπε...

"ανθρώπων που ασχολούνται με την κτηνοτροφία, που δεν διαφέρουν από πολλές άλλες βιομηχανίες" ???

δηλαδή το κυνήγι είναι βιομηχανία και κτηνοτροφία;
αυτό είναι διαστροφή..

όσο για το αρχικό που διαβάζω -με ορισμένες εξαιρέσεις- μου δημιουργεί ερωτήματα (ποιές είναι οι εξαιρέσεις δηλαδή;)

οι μόνοι που έχουν "δικαίωμα" είναι οι Ινουϊτ λόγω επιβίωσης, αλλά μόνο γι αυτό και όχι για εμπόριο (αν και αυτό παίζεται, πόσοι είναι πιά, να τους στείλει ο ΟΗΕ ρουχισμό για να μην κρυώνουν)..

καλησπέρα σας..

Δημοσίευση σχολίου