• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Ο υπουργός, ο δήμαρχος και ο σκύλος!


«Τι σχέση έχουν ένας υπουργός, ένας δήμαρχος και ένας σκύλος; Οι δύο πρώτοι πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι οι (πιθανόν) ηθικοί αυτουργοί για τον θάνατό του τελευταίου. Ο Σταύρος, ο υπέροχος σκύλος που ζούσε χρόνια στην Ηρώδου Αττικού, συνόδευε την φρουρά των Ευζώνων σε κάθε αλλαγή σκοπιάς και είχε γνωρίσει όλα τα υψηλά πολιτικά πρόσωπα και επίσημους επισκέπτες του Προεδρικού Μεγάρου δεν υπάρχει πια.

Πέθανε πριν από μέρες από θερμοπληξία. Έσβησε μέσα σε ταχυπαλμία και δύσπνοια, συμπτώματα της θερμοπληξίας που τον έπληξε και επέφεραν αργά και βασανιστικά ανακοπή καρδιάς.

Γιατί δεν υπήρχε στάλα νερό να δροσιστεί σε περίοδο καύσωνα. Γιατί ο δήμαρχος Αθηναίων αρνείται σθεναρά εδώ και χρόνια να επανατοποθετήσει τις ποτίστρες για να πίνουν νερό τα αδέσποτα.


Το ίδιο αρνείται και το τμήμα Αδέσποτων Ζώων του Δήμου που διευθύνεται από κτηνίατρο, η οποία όφειλε να γνωρίζει ότι τα αδέσποτα έχουν απόλυτη ανάγκη το νερό για να επιβιώσουν σε μια πόλη από τσιμέντο χωρίς ίχνος σκιάς.


Το ίδιο όφειλε και ο κ. Δήμαρχος που είναι γιατρός και γνωρίζει πολύ καλά ότι τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα ζώα ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και προσβάλλονται πολύ εύκολα από θερμοπληξία.


Παρά τις άπειρες επιστολές, διαμαρτυρίες και παρακλήσεις μας να επανατοποθετηθούν οι ποτίστρες - που ήταν δωρεά δημότη - παρά τις επισημάνσεις ότι τα ζώα δεν επιβιώνουν χωρίς νερό και ότι κινδυνεύουν άμεσα κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, πότε δεν εισακουστήκαμε, όλοι εμείς οι απλοί φιλόζωοι που χρόνια φροντίζουμε ανελλιπώς τα αδέσποτα στους αφιλόξενους δρόμους της πόλης.


Ο Σταύρος θυσιάστηκε εξαιτίας της αδιαφορίας και της αναλγησίας της κρατικής μηχανής να φροντίσει σωστά τα αδέσποτα που επανατοποθετούνται. Ο Σταύρος είναι θύμα της έπαρσης των διοικούντων του Δήμο Αθηναίων, οι οποίοι δεν κάνουν αποδεκτό το αίτημα των δημοτών προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε νερό τα αδέσποτα.


Άγνωστο παραμένει για όλους εμάς πόσα άλλα ζώα σαν τον Σταύρο είχαν την ίδια τύχη και φρικτό θάνατο με το αίσθημα της ασφυξίας.

Ελπίζουμε ότι η θυσία του Σταύρου, να είναι και η τελευταία και ο κ. δήμαρχος Αθηναίων να αλλάξει στάση και να αποφασίσει επιτέλους να επανατοποθετήσει τις ποτίστρες.


Το ίδιο σκηνικό διαδραματίζεται το τελευταίο διάστημα στην Αρχαία Αγορά όπου η αρχαιολόγος διευθύντρια και υπεύθυνη του χώρου έχει δώσει εντολή τα τέσσερα εναπομείναντα αδέσποτα ζώα, τα οποία γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και ζουν εδώ και πολλά χρόνια στον συγκεκριμένο χώρο, να μην λαμβάνουν ΟΥΤΕ μια στάλα νερό. Καταδικάζοντας τα έτσι σε αργό και βέβαιο θάνατο.


Οι λεκάνες με νερό απομακρύνονται άμεσα με διαταγή της διευθύντριας. Το ίδιο απομακρύνονται οι λεκάνες με νερό που τοποθετούν οι φιλόζωοι στα παρτέρια και πάρκα από τους υπαλλήλους του τμήματος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων. "Εντολή εκ των άνωθεν. Εστία μόλυνσης!", υποστηρίζουν.


Ο κ. υπουργός Πολιτισμού, κ. Γερουλάνος, ένας νέος άνθρωπος από γνωστή οικογένεια Ευρωπαϊστών με οράματα ελπίζουμε μετά από αυτό το θλιβερό γεγονός και τις καταγγελίες να αλλάξει στάση και άμεσα να επέμβει και να ανακαλέσει τις αυθαίρετες αποφάσεις της διευθύντριας της Αρχαίας Αγοράς. Ο κ. δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κακλαμάνης, ελπίζουμε να βρει χρόνο να επανεξετάσει το αίτημα των φιλόζωων για την δυνατότητα να βρίσκουν τα αδέσποτα νερό.


Όσο για τα όσα σωματεία που κλείνουν τα μάτια τους (και το μάτι στον Δήμο και τους εκπροσώπους του!) στην σημερινή κατάσταση να θελήσουν επιτέλους να (συν)υπογράψουν την διαμαρτυρία - αίτημα προς το Δήμο για την επανατοποθέτηση του συστήματος αυτόματης ποτίστρας σε διάφορα σημεία στην πόλη μας».


Elaine Cole (U.K.)


ΑΠΟ ΖΟΥΓΚΛΑ

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου