• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Για περισσότερους από 8 μήνες, το 2009, ένας ερευνητής της PETA δούλεψε φυσικά μυστικά μέσα στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου της Γιούτα στο Salt Lake των ΗΠΑ.

Eκεί κατέγραψε δυστυχώς φρικτές συνθήκες στις οποίες ζούσαν σκυλιά, γάτες, μαϊμούδες, ποντίκια, λαγοί, βάτραχοι, αγελάδες, γουρούνια και πρόβατα.

Μάλιστα κάποια από τα σκυλιά και τις γάτες το Πανεπιστήμιο τα είχε αγοράσει για λίγα μόνο δολλάρια από άθλια καταφύγια αδέσποτων που είχαν το ρόλο ''μπόγια''. Μέχρι το Μάρτιο του 2010 τα καταφύγια αυτά χρηματοδοτούνταν απ την κυβέρνηση και τα ζώα κατέληγαν σε εργαστήρια για επίπονα πειράματα και μερικά πέθαναν.

ΑΠΟ ΑΔΕΣΠΟΤΟ.GR

Εξι μήνες μετά την έρευνα της PETA οι νομοθέτες της Γιούτα ψήφισαν την διακοπή του νόμου που ανάγκαζε τα παραπάνω καταφύγια να πουλάνε ζώα στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου σε αντάλλαγμα για την χρηματοδότηση που λάμβαναν. Παρόλαυτα υπάρχουν ακόμα ζώα που υποφέρουν μέσα στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου αυτού.

Μια έγγυος γάτα γέννησε μέσα στο Πανεπιστήμιο αυτό 8 γατάκια. Οταν ήταν μόλις 7 ημερών, τους εισήγαγαν ένα χημικό υγρό στον εγκέφαλο για επιτάχυνση της ανάπτυξης του εγκεφάλου. Η γάτα μετά δεν αναγνώριζε τα γατάκια της, σταμάτησε να τα φροντίζει και τελικά πέθαναν.

Ενας γάτος είχε μια τρύπα στο κεφάλι του και ηλεκτρόδια συνδεδεμένα στον εγκεφαλό του.

Σκυλιά είχαν κομμένους λαιμούς και εμφυτευμένες ιατρικές συσκευές μέσα τους.

Σε χάμστερ και αρουραίους έβαζαν όγκους και θανάσιμες ασθένειες, όπως ο καρκίνος. Τα ποντίκια είχαν τρύπες στο κεφάλι τους για πειράματα στον εγκέφαλο και οι μαϊμούδες ήταν συνεχώς διψασμένες, ώστε να συνεργάζονται στα πειράματα με αντάλλαγμα μια γουλιά νερό.

Άρρωστα και τραυματισμένα ζώα δεν είχαν καμία απολύτως κτηνιατρική φροντίδα και πέθαιναν σε κλουβιά.

Η PETA ζητά τη διακοπή των πειραματών στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα. Στη φόρμα αυτή θα βρείτε έτοιμο γράμμα προς την πρυτανεία του Πανεπιστημίου.

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου