• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Εξάμηνη ποινή φυλάκισης και καταβολή προστίμου 61.000 δολαρίων επιβλήθηκε σε έναν κάτοικο Μαλαισίας, ο οποίος επιχείρησε να βγάλει παράνομα από τη χώρα 95 φίδια- ποινή την οποία οι υπέρμαχοι της προστασίας της άγριας ζωής χαρακτηρίζουν πολύ επιεική.

Ο 52χρονος Ανσον Γουόνγκ, ήδη καταδικασμένος για διακίνηση ειδών άγριας ζωής στις ΗΠΑ το 2001, δήλωσε ένοχος την περασμένη εβδομάδα και θα ξεκινήσει να εκτίει την ποινή του στις 13 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το νόμο στη Μαλαισία, ο Γουόνγκ θα μπορούσε να τιμωρηθεί με επτά χρόνια κάθειρξη και να του επιβληθεί πρόστιμο 32.000 δολαρίων για κάθε φίδι.

Ο Γουόνγκ συνελήφθη ενώ ταξίδευε με ενδιάμεσο σταθμό από το νησί-κρατίδιο της Μαλαισίας, Πενάνγκ, στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα, στις 26 Αυγούστου όταν το προσωπικό του αεροδρομίου της Κουάλα Λουμπούρ ειδοποιήθηκε για μία αποσκευή η οποία είχε σκιστεί ενώ βρισκόταν στον ιμάντα αποσκευών.

Μέσα στις αποσκευές του ανακάλυψαν 95 βόες, δύο οχιές ρινόκερους και μία χελώνα "Ματαμάτα".

Η οργάνωση για την παρακολούθηση του εμπορίου ειδών άγριας ζωής, TRAFFIC, ανακοίνωσε ότι η ποινή δείχνει την απροθυμία των αρχών της Μαλαισίας να τιμωρήσουν αυστηρά τους εγκληματίες της διακίνησης άγριας ζωής και να δείξουν στον κόσμο ότι δεν αστειεύονται.

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Blackened είπε...

και σε εμάς έχουν ρημάξει την ερπετοπανιδα από χελώνες μέχρι οχιές της Μήλου, χαμαιλέοντες και κάποια ενδημικά των νησιών.

Δημοσίευση σχολίου