• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Οι υπεύθυνοι όλο και περισσότερων ψηλών κτιρίων στη Νέα Υόρκη δέχονται να σβήνουν τα φώτα το βράδυ για να προστατεύσουν από τις συγκρούσεις τα πουλιά που μεταναστεύουν το φθινόπωρο.

Το πρόγραμμα «Τα Φώτα Σβήνουν», μια πρωτοβουλία της οργάνωσης NYC Audubon για την προστασία των πτηνών στις πόλεις, θα διαρκέσει μέχρι την 1η Νοεμβρίου για πέμπτη συνεχή χρονιά.

Περίπου 90.000 πουλιά εκτιμάται ότι σκοτώνονται στη Νέα Υόρκη κάθε χρόνο πέφτοντας σε γυάλινα φωτισμένα παράθυρα, αναφέρει το BBC. Το φως μάλλον παρεμβάλλεται στις ενδείξεις που χρησιμοποιούν τα πουλιά για να προσανατολίζονται.

Για να περιοριστεί το πρόβλημα τη διάρκεια της αποδημίας, η NYC Audubon ζητά από τους ενοίκους να σβήνουν τα φώτα στα άδεια δωμάτια από τα μεσάνυχτα έως το ξημέρωμα. Όσοι εργάζονται το βράδυ στους ψηλούς ορόφους καλούνται να κατεβάζουν τα στόρια και να χρησιμοποιούν λάμπες γραφείου αντί για φωτισμό οροφής.

Σύμφωνα με έρευνα του Μουσείου Πεδίου του Σικάγο, ο αριθμός των πουλιών που σκοτώνονται πάνω σε κτίρια μειώνεται κατά 83% όταν τα φώτα παραμένουν κλειστά.

Μεταξύ των ειδών που απειλούνται περισσότερο είναι ο σπουργίτης Zonotrichia albicollis, o θαμνοτσιροβάκος Geothlypis trichas και ο εξάουρος Seiurus aurocapillus.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι ουρανοξύστες Empire State Building και Chrysler.

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΝΩ ΝΑ ΕΛΕΓΞΩ ΑΝ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ :))) ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ.

Δημοσίευση σχολίου