• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Στην περιοχή του Orange County ο άτυχος Φοίνιξ, ένας φοβισμένος σκύλος,ημίαιμο λυκόσκυλο, με κομμένα αυτιά, γεμάτος τσιμπούρια και ψύλλους προγραμματιζόταν να θανατωθεί, με ευθανασία σε ένα καταφύγιο στο Downey.

Ευτυχώς λίγες ώρες πριν θανατωθεί μια φιλόζωη εθελόντρια ζήτησε παράταση και έστειλε φωτογραφία του ζώου σε διάφορα σωματεία.
Έτσι μέλη του Coastal German Sheperd Rescue έμαθαν για αυτόν και τον μετέφεραν στο Alicia Pet Care Center.

Ο 5 ετών Φοίνιξ χρησιμοποιούνταν ως δόλωμα, για σκυλιά που τα εκπαίδευαν για κυνομαχίες. Είναι κάτι που συνηθίζεται από τα κυκλώματα αυτά, σύμφωνα με το Σώμα Δίωξης Κακοποίησης Ζώων της Αστυνομίας του Λος Άτζελες.

Χαρακτηριστικό των σκυλιών - δολομάτων είναι ότι τους ακρωτηριάζουν τα αυτιά (και όχι σε κτηνίατρο) για να αποφύγουν τραυματισμούς και μολύνσεις που θα χρειάζονται φροντίδα.

Επίσης, το σαγόνι του Φοίνιξ φαίνεται να έχει σημάδια από σύρμα. Φαίνεται ότι του κρατούσαν κλειστό το στόμα για να μην δαγκώνει τα σκυλιά που του ορμούσαν. Ο Φοίνιξ έχει πληγές στο κεφάλι του που δείχνουν ότι μέχρι και πριν 2 περίπου εβδομάδες ήταν το δόλωμα σε κυνομαχία.

Βρέθηκε στο δρόμο πολύ ταλαιπωρημένος, όπως συνηθίζεται να τα παρατούν ή ακόμα και μέσα σε σκουπιδοντενεκέδες.

Τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν κρούσματα κυνομαχιών στο Orange County αλλά τώρα φαίνεται πώς κάποιο κύκλωμα πρέπει να υπάρχει και πάλι.

Ο Φοίνιξ είναι ένα γλυκό πλάσμα, που είναι συνεχώς πίσω απ την γυναίκα που τον φροντίζει. Οπου κ αν πάει, την ακολουθεί και κολλά πάνω της την μουσούδα του για χάδια. Μετά τη θεραπεία του ο Φοίνιξ θα δοθεί για υιοθεσία σε όποιον ενδιαφέρεται.

Η Coastal German Sheperd φιλοξενεί 125 κουτάβια και σκύλους που περιμένουν ένα σπίτι.

ΑΠΟ ΑΔΕΣΠΟΤΟ.GR

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου