• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Σκότωσε τα γατάκια ο γείτονάς τους...


Η οικογένεια Φερεντίνου, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, θαύμαζε το υπέροχο θέαμα των τεσσάρων μικρών γατιών της, που θήλαζαν την μάνα τους την Τσίκα, στη βεράντα του σπιτιού της, στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας.

Πιο δίπλα παρακολουθούσε ξαπλωμένος ο περήφανος πατέρας, ένας παχουλός κοκκινάκος.

Το θέαμα αυτό φαίνεται ότι σε κάποιον άλλον, την ίδια στιγμή, ξύπναγε τα δολοφονικά του ένστικτα...


Την Τετάρτη, τα χαμόγελα και οι χαρές χάθηκαν. Η κα Ρούλα, ο κ. Σπύρος και η κόρη τους, Νατάσσα, πάγωσαν αντικρίζοντας το φριχτό θέαμα.


Τα τέσσερα μικρά κείτονταν νεκρά στην αυλή τους.


Όλοι τους αποφάσισαν να μην αφήσουν ατιμώρητο τον δράστη που θανάτωσε τα μικρά τους γατάκια. Η θλίψη της μάνας γάτας, που ουρλιάζει για τα δηλητηριασμένα παιδιά της, τους ξεσκίζει την καρδιά και θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ.

Για τον λόγο αυτό, απευθύνθηκαν στο Α.Τ. Βόνιτσας και αμέσως την επόμενη μέρα στον εισαγγελέα Λευκάδας.

Αηδιασμένοι από τη φρίκη και τον πόνο που προκαλούν κάποιοι που θέλουν να λέγονται άνθρωποι στα απροστάτευτα ζώα έστειλαν στο www.mylefkada.gr το παρακάτω κείμενο.


Είναι ο άνθρωπος ανώτερο ον από τα ζώα;


«Στο παρακάτω κείμενο θα προσπαθήσω να εκφράσω την αγανάκτησή μου για εκείνους που θέλουν να λέγονται ΑΝΘΡΩΠΟΙ! Τα ζώα τρώγονται μεταξύ τους και σκοτώνουν για λόγους επιβίωσης, από ένστικτο. Ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που σκοτώνει για διασκέδαση, συνειδητά. Το μόνο ζώο που μπορεί να σκοτώνει και να βασανίσει άλλα ζώα, καθαρά από κακία, από κόμπλεξ ή σαδισμό.


Υπό αυτή την έννοια, το ψυχολογικό προφίλ κάποιου που βασανίζει ζώα είναι το ίδιο με κάποιου που χτυπάει τη γυναίκα του, τα παιδιά του. Γιατί αγανακτούμε, όταν ακούμε για κακοποίηση ανθρώπων, ενώ, όταν ακούμε για κακοποίηση ζώων, απλώς αδιαφορούμε;

Δεν έχουν ψυχούλα τα ζώα; Τι ζητάνε; Λίγο φαγητό, νερό και χάδια! Κατά την άποψή μου, άτομα που έχουν βασανίσει ή σκοτώσει ζώα θα πρέπει να παρακολουθούνται άμεσα από ειδικούς ψυχικής υγείας και να γίνεται μια συνεχής αξιολόγηση της κατάστασής τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Αυτό όχι μόνο θα προστατεύσει τα ζώα που θα βρεθούν στον δρόμο αυτών των ατόμων στο μέλλον, αλλά και τους ανθρώπους ή, στο κάτω-κάτω, ακόμη και τους ίδιους τους εαυτούς!

Δεν αρκεί να “πέφτουμε από τα σύννεφα” όταν κάποιος γνωστός για τον οξύθυμο χαρακτήρα του σκοτώσει κάποιον συνάνθρωπό μας.


Θα πρέπει να μάθουμε να διαβάζουμε τις πρώιμες ενδείξεις στη συμπεριφορά του και να τον καταγγέλλουμε όσο είναι καιρός.


Η πρώτη μέρα του φθινοπώρου μού επιφύλασσε να βρω τα 4 νεογέννητα γατάκια μου δηλητηριασμένα το ένα πίσω από το άλλο από κάποιον γείτονα με το προφίλ που περιέγραψα παραπάνω. Δυστυχώς, αυτό έχει ξανασυμβεί 3 φορές στο παρελθόν στην κατά τα άλλα φιλήσυχη γειτονιά μου. Αν υποθέσουμε ότι και τις τρεις φορές ήταν ο ίδιος άνθρωπος, παραμένει ατιμώρητος έως και σήμερα.


Αυτήν τη φορά, όμως, η οικογένειά μου και εγώ μπήκαμε στη διαδικασία να πράξουμε τα δέοντα, καλώντας πρωτίστως τη φιλοζωική, καταγράφοντας το συμβάν στην Αστυνομία και έπειτα μήνυση κατά αγνώστου στον αρμόδιο εισαγγελέα της περιοχής μας, ο οποίος έδωσε εντολή για εξέταση του ενός από τα τέσσερα γατάκια στον νομοκτηνίατρο της περιοχής.


Δε ξέρω αν αυτοί οι “ΑΝΘΡΩΠΟΙ” θα τιμωρηθούν… ίσως όμως, αν δηλώναμε όλοι τις κακοποιήσεις ή τις δολοφονίες των ζώων, να βάζαμε ένα λιθαράκι παραπάνω, για να υπάρξει πιο δίκαια ποινή σε αυτούς τους ψυχικά διαταραγμένους…Η χειρότερη ράτσα είμαστε. Το πιο βλαβερό ζώο προς τα υπόλοιπα είδη και προς τη φύση. Εμείς και ο “πολιτισμός” μας».


Νατάσσα Φερεντίνου

Ρούλα Φερεντίνου

Με πληροφορίες από: mylefkada.gr


ΑΠΟ ΖΟΥΓΚΛΑ

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου