• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Κίνα:12 σκυλιά γλίτωσαν από το...μαγείρεμα!


Μία γυναίκα στο Πεκίνο είδε μπροστά στα μάτια της να περνούν 12 σκυλιά, στιβαγμένα σε φορτηγό, που πήγαιναν για σφάξιμο και μαγείρεμα!
Αποφάσισε να κάνει κάτι για να τα σώσει. 60 σκυλιά συνολικά μεταφέρονταν εκείνη την ημέρα σε άθλιες συνθήκες σε εμπόρους σκύλων στην εσωτερική Μογκολική μειονοτική περιοχή.
Παρά τις προσπάθειες της γυναίκας, μόνο 12 σκυλιά την γλίτωσαν. Η νεαρή είναι χορτοφάγος και έχει υιοθετήσει αδέσποτο σκύλο. Βρισκόταν με φίλους στην περιοχή και είδε τα σκυλιά σε φορτηγά με διαδρομή από το Πεκίνο προς το Θιβέτ.
Τα ζώα βρίσκονταν σε ένα μικρό φορτηγό, στιβαγμένα σε ένα κλουβί! Το ένα πατούσε το άλλο στο κεφάλι! Φώναξε την αστυνομία και σταμάτησαν το φορτηγό στα επόμενα διόδια.
Πολλά από τα σκυλιά φορούσαν κολλάρο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να ήταν και κλεμμένα κατοικίδια!
Ο οδηγός απάντησε στις ερωτήσεις της αστυνομίας ότι μεταφέρει τα σκυλιά σε ένα κέντρο ζώων όπου θα πουλούνται για 100 γιαν το ένα και στη συνέχεια θα μεταπωλούνται σε εστιατόρια!!!
Τα ζώα μεταφέρθηκαν σε ένα τοπικό κέντρο ζώων μέχρι να αναλάβει η Κινεζική Ένωση Προστασίας Μικρών Ζώων να αγοράσει τα σκυλιά.
Δυστυχώς, ήδη 15 από τα 60 πέθαναν κατά την αναμονή τους. Τελικά 12 σκυλιά ήταν τα τυχερά καθώς τα άλλα εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς.
Δεν υπάρχουν νόμοι που να προστατεύουν τα ζώα...από την σφαγή και την κατανάλωση κι έτσι οι φιλόζωοι αναγκάζονται να αγοράζουν τα σκυλιά και τις γάτες για να τα σώσουν.
ΑΠΟ ΑΔΕΣΠΟΤΟ

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Antonia Nats είπε...

Ο καθηγητής της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών Chang Jiwen,είναι ένας από τους πρώτους που ζήτησαν νόμο που θα απαγορεύει την κατανάλωση σκύλου και γάτας και θα επιβάλλει ποινή φυλάκισης 15 ημερών και πρόστιμο 500,000 γουάν (73,500 δολάρια) στους παραβάτες.Δυστυχώς γι’ αυτά τα «πιάτα ημέρας» που στοιβάζονται σε κλουβιά περιμένοντας τη σφαγή, η διαμόρφωση και ψήφιση του νόμου μπορεί να πάρει και δέκα χρόνια. Σε αναμονή όμως της απαγόρευσης το κρέας του σκύλου και της γάτας ήδη άρχισε να σπανίζει, παρόλο που κάποιοι από τους πωλητές θα συνεχίσουν τη δουλειά τους για όσο χρονικό διάστημα τους επιτρέψει το κράτος...

Δημοσίευση σχολίου