• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον των κατοίκων των μεγάλων πόλεων για τους πράσινους αδόμητους χώρους. Αρχίζει να γίνεται συνείδηση σε όλους μας ότι οι χώροι αυτοί συμβάλλουν καθοριστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας και ταυτόχρονα αποτελούν καταφύγιο για την άγρια ζωή μέσα στις πόλεις.

Με σκοπό να στρέψουμε όλοι για λίγα λεπτά την προσοχή μας στη φύση που μας περιβάλλει, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και η ΑΝΙΜΑ προσκάλεσαν τους κατοίκους της Αττικής να παρατηρήσουν, να ακούσουν και να καταγράψουν την παρουσία των κοτσυφιών στις γειτονιές τους, στο πλαίσιο του Προγράμματος Καταγραφής Κοτσυφιών στην Αθήνα.

Το Κοτσύφι είναι ένα από τα πλέον κοινά και αναγνωρίσιμα είδη, που έχει προσαρμοστεί αρκετά καλά στο αστικό περιβάλλον. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως είδος «εμβληματικό» της επιβίωσης της φύσης στον αστικό χώρο. Η παρουσία των κοτσυφιών στην πόλη αποτελεί δείκτη ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος. Στους δύο μήνες (Μάιος – Ιούνιος 2010) που για πρώτη φορά υλοποιήθηκε πιλοτικά το πρόγραμμα έγιναν 395 καταγραφές και παρατηρήθηκαν συνολικά 2100 κοτσύφια. Οι περισσότερες καταγραφές έγιναν στο δήμο της Αθήνας, ενώ στοιχεία στάλθηκαν και από άλλους 58 δήμους της Αττικής. Στην πλειοψηφία τους οι καταγραφές έγιναν σε κήπους, αναδεικνύοντας την αξία των κήπων μέσα στον αστικό ιστό, τόσο για την άγρια πανίδα, όσο και για την επαφή των κατοίκων με αυτήν. Στο δήμο της Αθήνας, όπου οι κήποι είναι σπάνιοι, τα περισσότερα κοτσύφια παρατηρήθηκαν σε άλση και πάρκα, καθώς και σε δρόμους και κτήρια.

Ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς που συμμετείχατε και ελπίζουμε και του χρόνου να σας έχουμε κοντά μας!

Συγχαρητήρια στην ANIMA για την πολύ καλή δουλειά που έκανε ακόμα μια φορά!

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα εδώ!

Το καταπληκτικό βίντεο δείχνει από την αρχή την επώαση 3 αυγών μέσα σε γλάστρα!



0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου