• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Απολιθώματα βρυόφυτων, που εκτιμάται ότι είναι από τα πρώτα που αναπτύχθηκαν στη Γη, ανακάλυψαν οι επιστήμονες από την Αργεντινή.

Η παρουσία των φυτών είναι ίσως το σημαντικότερο στοιχείο στην ιστορία της Γής, καθώς τα επίγεια φυτά άλλαξαν το κλίμα του πλανήτη και την ποιότητα του εδάφους, ενώ επέτρεψαν στις υπόλοιπες πολυκυτταρικές μορφές ζωής να εξελιχθούν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, οι ερευνητές ανακάλυψαν σπόρους από πέντε διαφορετικούς τύπους βρυόφυτων, ένας αρχέγονος τύπος φυτού που θεωρείται ότι εξελίχθηκε από την πολυκυτταρική πράσινη άλγη.

Τα βρυόφυτα είναι πολύ απλά φυτά που δεν έχουν κοτσάνι ή ρίζες και θεωρούνται οι πρόγονοι όλων των επίγειων φυτών.

Οι σπόροι που βρέθηκαν χρονολογούνται από 473 μέχρι 471 εκατομμύρια χρόνια πριν και προέρχονται από φυτά πέντε διαφορετικών ειδών.

Πριν τη σημαντική ανακάλυψη στην Αργεντινή, τα φυτά που θεωρούνταν τα αρχαιότερα είχαν ανακαλυφθεί στη Σαουδική Αραβία και στην Τσεχία.

Τα συγκεκριμένα χρονολογούνταν από 463 μέχρι 461 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Από το econews

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου