• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Τα αγκίστρια της έκοψαν τη γλώσσα...!


«“Οι γάτες των βράχων” είναι οι περίπου 20 ψιψίνες οι οποίες ζουν στα βράχια της παραλίας της Ραψάνης στην Καβάλα.

Περνώντας από εκεί, κοιτάζοντας τα βράχια, τις βλέπεις να ξεπροβάλουν μία - μία. Άλλες κρυφοκοιτούν, άλλες νιαουρίζουν και άλλες απλά απαξιούν και συνεχίζουν την ξάπλα τους.

Στην περιοχή εκεί συχνάζουν και αρκετοί ψαράδες οι οποίοι πετούν τα αγκίστρια με τα δολώματα πάνω στα βράχια. Αρκετοί γλάροι όπως και γατούλες πέφτουν θύματα της απροσεξίας και της ανευθυνότητάς τους.

Μία εξ αυτών είναι και η ψιψίνα της φωτογραφίας η οποία είχε οκτώ αγκίστρια στο ποδαράκι της. Κάθισε ήρεμα και της τα έβγαλαν όλα χωρίς τοπική αναισθησία. Το χειρότερο όμως είναι ότι στην προσπάθειά της να τα βγάλει μόνη της πριν εντοπιστεί από κάποιον περαστικό έκοψε τη γλώσσα της.
Έχει απομείνει το 1/4 της γλώσσας της και αδυνατεί να καθαριστεί μόνη της αν και προσπαθεί, καθώς συχνά βρίσκουμε τριχούλες στο στόμα της.

Στην αρχή την ταΐζαμε χυλό καθώς η γλώσσα ήταν ακόμη τραυματισμένη. Τώρα σιγά - σιγά τρώει μόνη της φυσικά μόνο κονσέρβα. Νεράκι ρουφάει μόνη αλλά το απολαμβάνει καλύτερα όταν της δίνουμε με σύριγγα.

Χουρχουρίζει κάθε φορά που προσπαθούμε να την περιποιηθούμε, να την ταΐσουμε και να την καθαρίσουμε. Ζει έξω οπότε το μπάνιο το αποκλείουμε προς αποφυγή κρυώματος.

Όταν με το καλό επουλωθούν τα τραύματα της γλώσσας ίσως καταφέρει να τα κάνει όλα μόνη της... Είναι όμως ένα γατάκι που δεν θα μπορούσε να αφεθεί στην τύχη του πλέον.

Μπορούμε να το βοηθήσουμε; Είναι καλόβολη, ήσυχη, ήρεμη και χουρχουριστή


Αν ενδιαφέρεστε να την βοηθήσετε καλέστε στο τηλέφωνο: 6947072309».

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου