• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Πυροβολημένος από κυνηγετικό όπλο βρέθηκε ένας σκύλος στις 11 Νοεμβρίου στην εκκλησία του Αγίου Σύλλα στο Καλό Χωριό Λασιθίου, σύμφωνα με την οργάνωση «PAWS Crete». Πρόκειται για το τρίτο βαρύ περιστατικό μέσα 20 ημέρες.
Ο πυροβολισμός του κυνηγόσκυλου έγινε εξ επαφής, σύμφωνα με την έκθεση του κτηνιάτρου. Το βαριά πληγωμένο ζώο βρέθηκε στριμωγμένο σε μια γωνία κοντά στην εκκλησία.

Από τα σκάγια έσπασε το μισό κρανίο του και το πρόσωπό του παραμορφώθηκε. Επί έξι μέρες το ζώο πάλευε και κατόρθωσε να επιζήσει σε εξαιρετικά άσχημες συνθήκες. Το μισό του κρανίο είναι σάπιο.


Εντοπίστηκε από αλλοδαπούς, μόνιμους κάτοικους της Ελούντας. Ο κτηνίατρος που το εξέτασε και το εγχείρησε προσδιόρισε το πότε έγινε αυτό το έγκλημα από το ύψος και το μέγεθος των προνύμφων (σκουλήκια) που υπήρχαν πάνω στην πληγή και έτρωγαν τη σάρκα του ζώου.

Αφού δεν πέθανε από αφυδάτωση ή λοίμωξη στο τραύμα του, στάθηκε τυχερό μέσα στην ατυχία του.Το παραμορφωμένο πλέον ζώο θα επιζήσει χάρη στη φροντίδα των αλλοδαπών σωτήρων του.


Υπάρχουν ήδη πολλές προσφορές από Έλληνες και ξένους φιλόζωους κατοίκους της Κρήτης που επιθυμούν να το υιοθετήσουν.

Σύμφωνα με τη Νατάσα Μπομπολάκη, δικηγόρο και πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» και τη Μαρία Χουστουλάκη, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 100 Ζωοφιλικών Σωματείων «Θα κατατεθεί μήνυση κατ' αγνώστων.


Θα επιμείνουμε η Αστυνομία να διατάξει έρευνα για να βρεθεί ο δράστης του εγκλήματος. Με λύπη μας παρατηρούμε πως οι πιέσεις που ασκούνται από μεγάλο αριθμό φιλοζωικών σωματείων και ανοργάνωτων φιλόζωων πολιτών προς το αρμόδιο - για τα θέματα διαχείρισης των ζώων - Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πέφτουν στο κενό.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη στάση αυτή του αρμόδιου υπουργείου και εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τη διαιώνιση μιας κατάστασης που δημιουργεί πληθώρα πρακτικών και ηθικών προβλημάτων στην ελληνική κοινωνία.

Δηλώνουμε πως δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ως ευαισθητοποιημένοι ή οι λιγότερο ευαισθητοποιημένοι πολίτες αυτού του τόπου, να μένουμε εκτεθειμένοι σε μια κατάσταση, που απειλεί την ψυχική και σωματική μας υγεία.


Ο παραλογισμός είναι συνεχής: εγκατάλειψη, καθημερινή κακοποίηση και των δολοφονίες ζώων της ήμερης ή άγριας πανίδας.


Απαιτούμε την άμεση ενεργοποίηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και κάθε άλλου αρμόδιου φορέα, για την επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αλλά και την προστασία των ζώων γενικότερα.


Ζητάμε την τροποποίηση του νόμου 3170/2003 «Ζώα συντροφιάς, αδέσποτα ζώα συντροφιάς και άλλες διατάξεις», ώστε να γίνει αποτελεσματικός και λειτουργικός. Ζητάμε την εφαρμογή μέτρων για τον περιορισμό της εγκατάλειψης και της κακοποίησης των ζώων. Ζητάμε την αλλαγή της εικόνας αυτής της ντροπής που παρουσιάζει η χώρα μας σε σχέση με τα ζώα.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

D.Angel είπε...

Οχι ρε γμτ
Οχι....
Ευχομαι τα καλυτερα
για το άτυχο ζωάκι
και να σαπίσει ζωντανός
ο βάρβαρος που του φέρθηκε έτσι!
Πόσο λυπάμαι για την κατάντια μας

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Πέρασμα μου για να μάθω νεα σου και να ευχηθώ καλή εβδομάδα να αρχίσει απο αύριο για όλους μας.
πάλι τα ιδια;;;ειναι τραγικά αυτα που συμβαινουν με την κακοποίηση των ζώων.

Δημοσίευση σχολίου