• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Γεμάτοι απόγνωση περιγράφουν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Ελευσίνας το περιστατικό που συνέβη στις 15 Οκτωβρίου 2010. Στο πρόχειρο καταφύγιο, που έχουν φτιάξει στην περιοχή, εμφανίστηκε μια κυρία με την κόρη της και ρωτούσε πού μπορεί να αφήσει δύο κουτάβια, τα οποία κουβαλούσε μέσα σε μια σακούλα από τα Jumbo, λες και ήταν παιχνίδια!

Η Ελπίδα τότε
Η Ελπίδα τότε
Δυστυχώς, το καταφύγιο είναι ήδη γεμάτο με σκυλιά, γι’ αυτό και οι εθελοντές δεν μπόρεσαν να δεχθούν και αυτά τα ζωάκια. «Εμείς, σε έναν ήδη πλημμυρισμένο χώρο, με τα σκυλιά να πασχίζουν να στεγνώσουν και εμάς να προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τη λάσπη, με λύπη τής είπαμε ότι δεν υπάρχει ασφαλής χώρος για τα σκυλάκια» εξηγεί η εθελόντρια Ροζίνα Χριστοδουλάτου.

Μετά από λίγες ώρες, καθώς οι εθελοντές έφευγαν για να πάνε στα σπίτια τους, είδαν στο κοντινό ποτάμι πεταμένα δύο μικρά κουτάβια μέσα στη λάσπη. Ήταν τα κουτάβια από την Jumbo σακούλα! Η κυρία τα πέταξε από ύψος τουλάχιστον 6 μέτρων μπροστά στα μάτια του μικρού παιδιού της! Το δράμα, όμως, των ζώων δεν σταματά εκεί, αν και ευτυχώς τα κουτάβια ζουν.


Τα κουτάβια είχαν τόσο προχωρημένη ψώρα, ώστε ακόμα και οι κτηνίατροι που τα φροντίζουν στο Αττικό Νοσοκομείο Ζώων σάστισαν. Πού κρατούνταν αυτά τα τόσο νεαρά ζωάκια και έχει φτάσει η ψώρα σε τέτοιο βαθμό;


Τα κουτάβια ήταν γεμάτα ενδοπαράσιτα, γι’ αυτό και οι κοιλιές τους ήταν πολύ πρησμένες. Ήταν βέβαια και πολύ ευαίσθητα σε ήχους και φώτα. Προφανώς, η φιλεύσπλαχνη κυριούλα κάπου τα είχε κλεισμένα επί δύο μήνες, δίνοντάς τους ελάχιστη τροφή, γι’ αυτό και τα δύσμοιρα τα ζώα δεν έβλεπαν ούτε καν το φως του ήλιου.

Η Ελπίδα σήμερα
Η Ελπίδα σήμερα
Η Ελπίδα με τη φροντίδα των κτηνιάτρων τα κατάφερε και υποβάλλεται σε θεραπεία για να απαλλαγεί από την ψώρα, όχι όμως η αδερφούλα της, η Αγάπη, που δεν άντεξε τη βαρβαρότητα των ανθρώπων.

Η Ροζίνα Χριστοδουλάτου κάνει έκκληση, καθώς η μικρή αυτή κουταβούλα εκτός από φάρμακα χρειάζεται και ανθρώπινη παρέα για να συνέλθει, χρειάζεται βόλτες, ήλιο και αέρα, για ξεπρηστεί η κοιλίτσα της και να δυναμώσουν οι μύες της.


Γι’ αυτό και ψάχνει κάποιον που θα ήθελε να την υιοθετήσει ή να τη φιλοξενήσει (η ψώρα είναι βέβαιο ότι θα υποχωρήσει και το ζωάκι θα γίνει τελείως καλά). Ο κτηνίατρος τις κάνει ήδη ενέσεις (valanec) κάθε δύο εβδομάδες, αφού πλέον το κουτάβι είναι τριών μηνών.


Εννοείται ότι όλα τα έξοδα της Ελπίδας θα είναι καλυμμένα από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Ελευσίνας και η Ροζίνα Χριστοδουλάτου θα επισκέπτεται το ζώο για να βοηθά στη φροντίδα και τη βόλτα του. Το ζωάκι θα πρέπει να κοιμάται σε χώρο - σχετικά απομονωμένο - και κατάλληλο μεταλλικό πάρκο για αυτή τη χρήση υπάρχει ήδη διαθέσιμο.


Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει ας επικοινωνήσει στο e-mail:
r_christodoulatou@yahoo.gr ή στο τηλέφωνο: 6942830897.

ΑΠΟ ΖΟΥΓΚΛΑ

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

OXΙά είπε...

Σε σακούλα να το βρει το μούλικό της η καριόλα. Άει στο διαολο πια.

Δημοσίευση σχολίου