• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Σε μια προσπάθεια να ανακάμψει ο πληθυσμός των πολικών αρκούδων, η υπηρεσία Αλιείας και Άγριας Ζωής των Ηνωμένων Πολιτειών χαρακτήρισε μια τεράστια έκταση στην ακτογραμμή της Αλάσκα προστατευόμενη περιοχή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters η περιοχή, που ξεπερνά σε μέγεθος την πολιτεία της Καλιφόρνια, χαρακτηρίστηκε «οικότοπος πολύ σημαντικός για τις πολικές αρκούδες» και θα ληφθούν αυστηρά μέτρα για την προστασία της.

Ο χαρακτηρισμός περιοχών ως προστατευόμενων θεωρείται ένα από τα αποτελεσματικότερα μέτρα για την προστασία της πολικής αρκούδας, η οποία συγκαταλέγεται στα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση και παλεύει να επιβιώσει την ώρα που οι πάγοι λιώνουν εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Η απόφαση που έλαβαν οι αμερικανικές Αρχές χαροποίησε ιδιαίτερα τους οικολόγους και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, ωστόσο δυστυχώς υπήρχαν και αντιδράσεις από φορείς που εναντιώνονται στα αυστηρά μέτρα επισημαίνοντας ότι θα εμποδίσουν την εκμετάλλευση κοιτασμάτων στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η Shell έχει εκδηλώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Αλάσκα και ελπίζει να ξεκινήσει υπεράκτιες γεωτρήσεις στην περιοχή μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μέτρο αντιτάχθηκε σύσσωμη η πολιτεία της Αλάσκα, υποστηρίζοντας ότι οι πολικές αρκούδες ήδη προστατεύονται αρκετά στο πλαίσιο των συμβατικών κειμένων που έχουν υιοθετηθεί για τη διατήρηση της άγριας ζωής.


ΑΠΟ ΤΟ ECONEWS

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου