• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Η Κομισιόν ζητά την ορθή μεταχείριση των ζώων


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε χθες Τετάρτη 24 Νοεμβρίου να αποστείλει αιτιολογημένη γνώμη, η οποία αποτελεί το δεύτερο στάδιο της προδικαστικής διαδικασίας, στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ουγγαρία, τη Φινλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία ζητώντας από τις χώρες αυτές να ενσωματώσουν στην εθνική τους νομοθεσία την οδηγία για την ορθή μεταχείριση των ζώων. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ικανοποιητική απάντηση εντός δύο μηνών, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει τα εν λόγω κράτη μέλη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων – GAWF χαίρεται ιδιαίτερα γι' αυτή την απόφαση των κρατών μελών της Ε.Ε. να εγκρίνουν τα Συμπεράσματα του Συμβουλίου σχετικά με την ευζωία των γάτων και σκύλων. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της ζωής των κατοικίδιων ζώων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.


«Η χθεσινή απόφαση σηματοδοτεί την έναρξη εργασιών προς την ομοιογενή αντιμετώπιση και προστασία των κατοικίδιων σε όλη την Ε.Ε. και για αυτό το λόγο είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες στη Βελγική Προεδρία για την πρωτοβουλία τους», εξηγούν τα μελη του Ελληνικού Ταμείου Μέριμνας Ζώων.


Τονίζουν ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές στην αντιμετώπιση των κατοικίδιων μέσα στις χώρες μέλη και ότι πρέπει να ληφθεί ανάλογη δράση για να ξεπεραστούν αυτές οι διαφορές και να αυξηθεί γενικά το επίπεδο φιλοζωίας.


Σύμφωνα με το άρθρο 13 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2010) τα ζώα είναι συναισθανόμενα όντα, επομένως πρέπει και η Ε.Ε. να εναρμονιστεί και να εφαρμόσει πολιτικές που θα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές σχετικά με την ευζωία των ζώων».


«Η παντελής έλλειψη προστασίας για τους σκύλους και τις γάτες αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα στην Ελλάδα. Τα Συμπεράσματα της Ε.Ε. αν εφαρμοστούν από τα σχετικά Υπουργεία, θα βελτιώσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την ευζωία των κατοικίδιων στην Ελλάδα», σχολίασε η Carol MCbeth, διευθύντρια του GAWF στην Ελλάδα.

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

D.Angel είπε...

Ελπίζω να βγει κάτι καλό!
Οσο για τη σημερινή μέρα
δεν ξέρω αν θα προλάβω να έρθω
θέλω να πάω για τ αποτελέσματα, ξέρεις! Φιλιά πολλά

Δημοσίευση σχολίου