• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Καρλσρούη, Γερμανία
Πόνι των Σέτλαντς, κατσίκες, πρόβατα, καθώς και ένα λάμα, είναι μεταξύ των 26 ζώων που βρήκαν το θάνατο από φωτιά που ξέσπασε τη νύχτα της Παρασκευής στο ζωολογικό κήπο της Καρλσρούης στη νοτιοδυτική Γερμανία.

Τα ξύλινα κτίρια μέσα στα οποία οι επισκέπτες μπορούσαν να χαϊδεύουν τα ζώα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ανακοίνωσε το Σάββατο η αστυνομία.

Τα ροζ φλαμίνγκο και οι τέσσερις ελέφαντες που βρίσκονταν σε διπλανές κατασκευές απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, αν και ένας από τους ελέφαντες υπέστη ελαφρά εγκαύματα.

Τρομοκρατημένοι από την πυρκαγιά, οι δύο ιπποπόταμοι του ζωολογικού κήπου αρχικά παρέμεναν κάτω από το νερό, αναγκάζοντας τους φύλακες να αδειάσουν τελείως τη λιμνούλα τους για να τους αναγκάσουν να βγουν.

Οι εκατό πυροσβέστες που έσπευσαν στον ζωολογικό κήπο κατάφεραν να εμποδίσουν την εξάπλωση της φωτιάς σε γειτονικά κτίρια, λόγω του ισχυρού ανέμου.

Εκτός από τις ξύλινες κατασκευές που καταστράφηκαν ολοσχερώς, παγιδεύοντας τα ζώα κάτω από τη στέγη που κατέρρευσε, ο υπόλοιπος ζωολογικός κήπος θα είναι σε θέση να ανοίξει ξανά την Κυριακή.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν αποσαφηνιστεί.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου