• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

H Λαθροθηρία καλά κρατεί.....

Η Αετογερακίνα από τη Χίο
Η Αετογερακίνα από τη Χίο

Ο Μπούφος από το Αίγιο
Ο Μπούφος από το Αίγιο

Για άλλη μια χρονιά θύματα λαθροθηρών φτάνουν από όλη την Ελλάδα στο Σταθμό της ΑΝΙΜΑ. Ο Πετρίτης από τη Βραυρώνα ξεκίνησε το χορό τον Αύγουστο, και μέσα στους μήνες που έχουν περάσει έφτασαν για περίθαλψη με σκάγια στο σώμα ο Φιλάδελφος από τη Μύκονο, μια αετογερακίνα από τη Χίο, ένα Χρυσογέρακο από τις υπώρειες της Πάρνηθας, ένας βαλτόκιρκος από τα Λεχαινά και σφηκιάρηδες, γερακίνες, βραχοκιρκίνεζα και ξεφτέρια από όλη την επικράτεια καθώς και δυο πορφυροτσικνιάδες, από τη Χίο και την Πύλο.

Φαίνεται πως τα αρπακτικά εξακολουθούν να είναι στο στόχαστρο όσα χρόνια κι αν περνούν, όσες συζητήσεις και καταγγελίες κι αν γίνονται από όλες τις πλευρές, όσο μελάνι κι αν ξοδεύεται για την καταδίκη αυτής της πρακτικής. Μια γερακίνα δίνει εύκολο στόχο, καθισμένη στο στύλο δίπλα στον δρόμο, δεν χρειάζεται καν να βγει ο λαθροθήρας από το αυτοκίνητο. Ο Φιλάδελφος από τη Μύκονο μπορεί να είχε βρει εύκολο φαγητό στο κοτέτσι κάποιου κουμπουροφόρου χωρικού αλλά η Αετογερακίνα στη Χίο βρέθηκε μακριά από κατοικημένη περιοχή, σε κυνηγότοπο και πάνω σε πέρασμα ορτυκιών. Το Χρυσογέρακο ψηλά στο Μενίδι ίσως να είχε βάλει στο μάτι τα περιστέρια ενός φανατικού περιστερά και ο μπούφος στο Αίγιο κότες ή περιστέρια κι αυτός, τα ξεφτέρια όμως και τα βραχοκιρκίνεζα, που βρίσκουν οι συμπολίτες μας στους ελαιώνες, σίγουρα δεν τα μπερδεύουν οι θύτες τους με τσίχλες.

Και τί να πει κανείς για τους πορφυροτσικνιάδες, το ωραιότερο ίσως πλάσμα που συναντάμε στους ελληνικούς υγροτόπους; Πόσο τυφλός στην ομορφιά μπορεί να είναι αυτός που σηκώνει το όπλο και τους πυροβολεί;

Ίσως το ίδιο τυφλός μ΄ εκείνον που, μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, σε τοπίο εξαιρετικής ωραιότητας, αφήνει το σωρό με τα σκουπίδια του μετά από ένα πικ νικ. Όμως, στην περίπτωση του λαθροθήρα, η ζημιά είναι πολύ χειρότερη και μη αντιστρεπτή….

Το πρόβλημα είναι σοβαρότατο. Oι κυνηγετικές οργανώσεις πρέπει, εκτός των προσπαθειών που καταβάλλουν με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, να επενδύσουν στην Παιδεία και την Εκπαίδευση των μελών τους, όχι μόνο για να μη μετατρέπονται τα ίδια σε περιστασιακούς λαθροθήρες αλλά για να καταγγέλλουν, χωρίς ενδοιασμούς, κάθε περιστατικό λαθροθηρίας που πέφτει στην αντίληψή τους.


ΑΠΟ ΑΝΙΜΑ

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.

Δημοσίευση σχολίου