• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Νέα Ζηλανδία: σκότωσαν με ρόπαλο 23 φώκιες


Εικοσιτρείς φώκιες, μεταξύ των οποίων οχτώ νεογέννητα, χτυπήθηκαν με ρόπαλο μέχρι θανάτου στο Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας.

Οι φώκιες βρέθηκαν νεκρές στο Ohau Point, μια από τις πιο γνωστές αποικίες φώκιας.

Σύμφωνα με το Τμήμα Διατήρησης της Νέας Ζηλανδίας, οι φώκιες δεν σκοτώθηκαν όλες μαζί καθώς οι δράστες επέστραφαν στον τόπο του εγκλήματος κάθε μέρα για να βρουν περισσότερα θύματα.

Όπως αναφέρει το BBC, στη Νέα Ζηλανδία οι φώκιες συγκαταλέγονται στα προστατευόμενα είδη και όποιος συλληφθεί να τις βλάπτει αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ως και έξι μήνες, ενώ του επιβάλλονται υψηλά χρηματικά πρόστιμα.

«Αυτή είναι μια άνανδρη και άκαρδη επίθεση ενάντια στις φώκιες, και κυρίως στα νεογέννητα μωρά τους, καθώς είναι ανίκανες να αμυνθούν και να προστατευτούν από κάποιον που τις χτυπά με ρόπαλο», τόνισε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Τμήματος Διατήρησης της Νέας Ζηλανδίας.

«Το γεγονός ότι οι δράστες επέστραψαν στον τόπο του εγκλήματος για να σκοτώσουν περισσότερες φώκιες δείχνει ότι το έγκλημα ήταν οργανωμένο», επισήμανε.

Από την πλευρά της η υπουργός Διατήρησης, Kate Wilkinson, απηύθυνε έκκληση στο κοινό ζητώντας βοήθεια για τον εντοπισμό των ενόχων.

«Το περιστατικό προκαλεί αποτροπιασμό και δεν είναι τυχαίο. Το γεγονός ότι ο δράστης επέστρεφε κάθε μέρα στο ίδιο σημείο με στόχο να σκοτώσει με ρόπαλο περισσότερες φώκιες δείχνει ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η αποικία του Ohau Point στην ουσία «επανασυστάθηκε» το 1990, περίοδο κατά την οποία οι φώκιες στην περιοχή είχαν σχεδόν εξαλειφθεί λόγω του ανελέητου κυνηγιού.

Τα τελευταία χρόνια γίνονταν προσπάθειες για την ανάκαμψη του πληθυσμού τους, όμως η μαζική δολοφονία που σημειώθηκε στο Ohau Point κρίνεται πολύ σοβαρή καθώς οι 13 από τις 23 φώκιες ήταν θηλυκές.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου