• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Γορίλες: αυξήθηκε κατά 25% ο πληθυσμός τους


Ο πληθυσμός των γοριλών που ζουν στα ορεινά στην Κεντρική Αφρική αυξήθηκε κατά 25% AFP. τα τελευταία επτά χρόνια, σύμφωνα με δημοσίευμα του

Ο μεγαλύτερος πληθυσμός των ορεινών γοριλών, όπως τους αποκαλούν, εντοπίζεται στην οροσειρά Virunga, στην οποία υπάρχουν τρία εθνικά πάρκα, της Ρουάντας, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και της Ουγκάντας.

Συγκεκριμένα, ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί από τα 380 άτομα το 2003 στα 480, σύμφωνα με καταγραφή που έγινε από τοπικές και ξένες ΜΚΟ για τη διατήρηση της Άγριας Ζωής.

«Η αύξηση του πληθυσμούς τους στην οροσειρά Virunga, είναι αποτέλεσμα προσπαθειών που καταβάλουμε σε καθημερινή βάση για την προστασία του εν λόγω είδους», δήλωσε η Rica Rwigamba εκπρόσωπος ΜΚΟ για την διατήρησης της Άγριας Ζωής και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Ένας άλλος πληθυσμός ορεινών γοριλών βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο του Bwindi στην Ουγκάντα.

Αν υπολογίσουμε τους δύο αυτούς πληθυσμούς μαζί με τέσσερα ορφανά γοριλάκια, τα οποία φιλοξενούνται σε καταφύγιο στο Κονγκό, ο συνολικός τους πληθυσμός ανέρχεται στα 786 άτομα.

Τα εν λόγω ζώα έγιναν γνωστά από την ταινία «Γορίλες στην Ομίχλη», η οποία αναφερόταν στην προσπάθεια που κατέβαλε για τη διάσωση τους η ζωολόγος.

Η Dian Fossey η οποία εγκαταστάθηκε στη Ρουάντα και αφοσιώθηκε στη μελέτη του ορεινού γορίλα, ενώ παράλληλα πολέμησε τους λαθροθήρες που οδηγούσαν το είδος σε εξαφάνιση.

Οι ορεινοί γορίλες απειλούνται από τη λαθροθηρία, από τις συγκρούσεις με τους αντάρτες, την αποψίλωση των δασών και από τις ασθένειες.

ΑΠΟ ECONEWS

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου