• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

ΑΡΧΕΛΩΝ: υιοθετήστε ένα χελωνάκι!


Αν πραγματικά θέλετε να βοηθήσετε τις απειλούμενες θαλάσσιες χελώνες Caretta caretta να επιβιώσουν, τότε μπορείτε να υιοθετήσετε ένα μικρό χελωνάκι! Βέβαια, μην περιμένετε να το πάρετε σπίτι σας…!

Πρόκειται για συμβολική υιοθεσία που στοχεύει στην στήριξη προγραμμάτων προστασίας των απειλούμενων αυτών ζώων που κάθε χρόνο κάνουν τις φωλιές τους στις παραλίες τις χώρας μας.

Εσείς βέβαια θα πάρετε ένα πολύ χαριτωμένο λούτρινο χελωνάκι, μια αφίσα, ένα αυτοκόλλητο, πληροφορίες για τις θαλάσσιες χελώνες και τον σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ που τις προστατεύει καθώς και το ειδικό πιστοποιητικό υιοθεσίας. Θα λαμβάνετε επίσης ηλεκτρονικά κάθε τέσσερις μήνες το ενημερωτικό δελτίο «ΑΡΧΕΛΩΝ ο Ισχυρός».

Υιοθετήστε λοιπόν ένα χελωνάκι (με 30 €), δώστε του όνομα και ο «ΑΡΧΕΛΩΝ» θα σας ενημερώσει πότε το χελωνάκι σας βγήκε από τη φωλιά του στην επιφάνεια της άμμου και κατευθύνθηκε στη θάλασσα και με πόσα «αδερφάκια» ήταν μέσα στη φωλιά.

Στο πρόγραμμα υιοθεσιών μπορεί κάποιος να υιοθετήσει και μια μητέρα Caretta (με 50 €), μια φωλιά (με 80 €) ή μια τραυματισμένη χελώνα που νοσηλεύεται στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών στη Γλυφάδα.

Στο Κέντρο Διάσωσης περιθάλπονται κάθε χρόνο χελώνες που βρίσκονται τραυματισμένες σ’ όλη την Ελλάδα. Τις χελώνες φροντίζουν εθελοντές από όλο τον κόσμο και μόλις γίνουν καλά, τις επιστρέφουν στα σπίτια τους, την απέραντη γαλάζια θάλασσα.

Οι χελώνες αυτές έχουν ανάγκη τροφής, κτηνιατρικής φροντίδας και φαρμάκων που φτάνουν το ποσό των 150€ το μήνα για την κάθε μια από αυτές. Μπορείτε να βοηθήσετε κι εσείς στην περίθαλψή τους, υιοθετώντας για έναν ή περισσότερους μήνες μια από αυτές τις χελώνες.

Μπορείτε επίσης να τις επισκεφθείτε και να τις δείτε κάθε Σαββατοκύριακο από τις 11πμ έως τις 5μμ στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ που βρίσκεται πάνω στην 3η Μαρίνα της Γλυφάδας (στάση ΤΡΑΜ: «Παλαιό Δημαρχείο»).

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου