• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010 βρέθηκε σφαγμένο στο λαιμό – από μαχαίρι όπως είπε ο κτηνίατρος – ένα σκυλί στην παραλία της Αμμουδάρας, στην περιοχή Γιόφυρο Ηρακλείου στην Κρήτη. Το σκυλί υπέφερε από τους φριχτούς πόνους. Μετά από πολλές ώρες κατάφεραν οι φιλόζωοι που έτρεξαν για να το πιάσουν, να το ναρκώσουν και να το μεταφέρουν στον κτηνίατρο.

Αυτό έγινε εφικτό μετά από πολύ κόπο και χάρη στη βοήθεια της Έλλης Φερετζάκη, του Νίκου Λιόντα και της Μαρίας Χουστουλάκη, καθώς το σκυλί ήταν έντρομο και δεν άφηνε κανέναν να το πλησιάσει.

Οι κτηνίατροι τώρα παλεύουν να σώσουν το ζώο. Θα γίνει καλά μας είπαν, αλλά έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του…

Το τραύμα που έφερε το ζώο στον λαιμό του, ήταν τόσο βαθύ που έφτανε μέχρι την τραχεία του…

Όταν οι άνθρωποι που έσπευσαν να το βοηθήσουν ζήτησαν από κάποιους περίοικους ένα κομμάτι σαλάμι για να βάλουν εκεί τα υπνωτικά χάπια, προκειμένου το ζώο να δελεαστεί και να τα φάει, κανείς τους δεν προσέφερε ούτε καν αυτό.

Ο σκυλάκος έκανε χθες το πρώτο χειρουργείο και πλέον βρίσκεται στο καταφύγιο του Δήμου Ηρακλείου και αναρρώνει. Όμως για την κάλυψη του κόστους της νοσηλείας του χρειάζονται χρήματα και οι οικονομικές αντοχές των φιλόζωων του νησιού έχουν πλέον εξαντληθεί.

Αν θέλετε να βοηθήσετε στη σωτηρία του ζώου επικοινωνήστε με την Μαρία Χουστουλάκη πρόεδρο της Φιλοζωικής Μ.Κ.Ο.«Ζωφόρος» στο τηλέφωνο 6979913007 ή στο email: zophoros@yahoo.gr ή καταθέστε χρήματα στον αριθμό λογιαριασμού στην ALPHA BANK:

788.00.2101.117304 /ΖΩΦΟΡΟΣ/

IBAN GR48 0140 7880 7880 0210 1117 304

SWIFT CRBAGRAAXXX

Για ακόμα μια φορά εικόνες ντροπής από την λεβεντογέννα Κρήτη.

ΑΠΟ ΑΔΕΣΠΟΤΟ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Για μια ακομα φορα ντρεπομαι που γεννηθηκα ανθρωπος

Δημοσίευση σχολίου