• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Κατά συρροήν δολοφόνος στη Νέα Ζηλανδία


Έντονη ανησυχία και αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει τα συνεχόμενα περιστατικά κακοποίησης ζώων στην πόλη Tauranga στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας.

Τελευταίο περιστατικό ο θανάσιμος τραυματισμός μιας γάτας που κάποιος υπάνθρωπος την πέταξε με όλη του τη δύναμη πάνω στην πόρτα.

Το γατάκι, δυο μηνών, κοιμόταν στο χαλάκι της πόρτας όταν κάποιος το άρπαξε και το πέταξε στον τοίχο με αποτέλεσμα να πεθάνει ακαριαία.

Ο δράστης σκέπασε με λουλούδια το νεκρό ζώο, όμως όταν οι ιδιοκτήτες είδαν τα αίματα στον τοίχο άρχισαν αμέσως να το αναζητούν και το βρήκαν λίγα μέτρα πιο μακριά.

«Πρέπει να είναι κάποιος ψυχοπαθής. Πρώτα σκότωσε το γατάκι και μετά το κάλυψε με λουλούδια», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του.

Τη Δευτέρα ένα σκυλάκι ηλικίας τριών χρονών πέθανε με μαρτυρικούς πόνους όταν κάποιος περιέλουσε το κλουβί του με βενζίνη και του έβαλε φωτιά, ενώ πριν δυο εβδομάδες βρέθηκε και ένα σκυλάκι που του είχαν κόψει τα αυτιά με ψαλίδι.

Η Κοινωνία για την Προστασία των Ζώων στην Tauranga ερευνά τα περιστατικά κακοποίησης και προσπαθεί να βρει αυτόπτες μάρτυρες.

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν «επικηρυχθεί» και όποιος δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή τους θα ανταμειφθεί με το ποσό των 1.000 δολαρίων.


ΑΠΟ ECONEWS

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου