• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Ένας παράδεισος για τους ορφανούς γορίλες!


Το πρώτο καταφύγιο για ορφανούς γορίλες ξεκίνησε τη λειτουργία του σε μια αγροτική περιοχή του Κονγκό.

Το κέντρο αποκατάστασης ονομάζεται GRACE και πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ταμείου Dian Fossey για τους Γορίλες.

Στόχος του κέντρου είναι στην ουσία να εκπαιδεύσει τους ορφανούς γορίλες έτσι ώστε να μπορούν να επιβιώσουν στην άγρια φύση. Όταν ο στόχος επιτευχθεί, οι γορίλες θα απελευθερωθούν στο φυσικό τους περιβάλλον, σε ένα γειτονικό δάσος στη λεκάνη απορροής του Κονγκό.

Σημειώνεται ότι στο κέντρο φιλοξενείται ένα σπάνιο είδος γορίλων που προέρχεται από τους βουνίσιους γορίλες και ζει αποκλειστικά στο ανατολικό Κονγκό.

Οι μικροί γορίλες που μεταφέρθηκαν στο κέντρο αποκατάστασης είναι σωματικά ταλαιπωρημένοι και συναισθηματικά εύθραυστοι , καθώς στην πλειοψηφία τους έζησαν κάτω από δύσκολες συνθήκες και βίωσαν εξαιρετικά τραυματικές εμπειρίες.

Κάποιοι απ’ αυτούς «απήχθησαν» βίαια από λαθροθήρες που σκόπευαν να πουλήσουν το κρέας τους στη μαύρη αγορά ή να τους διακινήσουν στο παρεμπόριο άγριων ζώων .

Σημειώνεται ότι οι πρώτοι ορφανοί γορίλες μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο GRACE με ελικόπτερο που διέθεσε η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στο Κονγκό. Η μεταφορά με φορτηγό ήταν αδύνατη εξαιτίας των κακών υποδομών και των κακοτράχηλων δρόμων.

Σε δηλώσεις της η Sandy Jones, διευθύντρια του κέντρου αποκατάστασης, επισήμανε ότι όλα τα είδη γορίλα κινδυνεύουν με εξαφάνιση, ενώ προειδοποίησε ότι αν συνεχιστούν οι δολοφονίες των ζώων και η καταστροφή των οικοτόπων τους, σύντομα θα εξαλειφθούν.

ΑΠΟ ECONEWS

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου