• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Λαθροθήρες σκότωσαν έναν από τους πέντε μαύρους ρινόκερους που μεταφέρθηκαν τον Μάιο από τη δυτική Αφρική στο πάρκο Σερενγκέτι της Τανζανίας.

Ο ρινόκερος σκοτώθηκε μόλις επτά μήνες μετά τη μεταφορά του στο πάρκο, παρά το γεγονός ότι του είχε εμφυτευθεί ηλεκτρονικό τσιπ, ενώ προστατευόταν και από ομάδα φρουρών που είχαν λάβει ειδική εκπαίδευση για τη φύλαξη των ζώων.

Η ανεξέλεγκτη λαθροθηρία στην περιοχή Σερενγκέτι τη δεκαετία του ’60 και του ’70 είχε ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του πληθυσμού των μαύρων ρινόκερων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από 1.000 ρινόκερους απέμειναν μόνο 70.

«Μας πληροφόρησαν την Κυριακή ότι ο ένας από τους πέντε ρινόκερους που είχαν μεταφερθεί στο πάρκο έλειπε και το τσιπάκι του είχε απενεργοποιηθεί» δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Φυσικών Πόρων της Τανζανίας, Ezekiel Maige.

«Την Τρίτη βρήκαμε το κουφάρι του άτυχου ζώου και το κέρατό του είχε αφαιρεθεί. Αυτό το έκαναν σίγουρα λαθροθήρες», προσέθεσε.

Οι ρινόκεροι σκοτώνονται από τους λαθροθήρες για το κέρατό τους, το οποίο πωλείται ακριβά στη Μέση Ανατολή. Λέγεται ότι το κέρατο του ρινόκερου έχει θεραπευτικές ιδιότητες, κατί που φυσικά δεν έχει αποδειχτεί.


ΑΠΟ ECONEWS

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

D.Angel είπε...

Διάβασα και τα προηγούμενα ποστ!
Κρίμα ρε γμτ
Δεν γλυτώνουν ούτε εκεί!

Φιλιά πολλά και καλό Σ/κ

Δημοσίευση σχολίου